Voorwoord oktober 2017

Beste Biestenaar

De (Ver)bouwbeurs vindt dit jaar iets vroeger plaats dan gewoonlijk. Maar eigenlijk kan je je wel afvragen of er in Waregem nog wel ruimte is om te bouwen ?
Wie eens door onze stad rijdt – met de auto of de fiets, het tijdsverschil zal vermoedelijk miniem zijn – zal het ongetwijfeld opmerken: de toren- en werfkranen zijn alomtegenwoordig. De Westerlaan wordt heraangelegd en wordt voorzien van een mooie kluifrotonde. Binnenkort kan je over de helft hiervan rijden, terwijl de andere helft afgewerkt wordt. Ondertussen wordt ook het drukke kruispunt Vijfseweg-Noorderlaan aangepakt, wat ongetwijfeld terug het nodige zoekverkeer zal creëren.
Dichter bij huis naderen 2 grote projecten hun voltooiing: residentie Cheval d’Or op de hoek van de Henri Lebbestraat en de Ten Hedestraat zal maar liefst 19 appartementen huisvesten. En je kan er niet naast kijken: Waregem Business Park, dé nieuwe eye-catcher op de Biest op de hoek van de Vredestraat en Expresweg, staat intussen uit de steigers.
Als Biestenaars wachten we nu nog op een betere ontsluiting van de Expresweg op de E17. Dat zou al heel wat fileleed besparen.
Waregem, stad in galop. Maar als maar vaker in stap.

Rik Verhaeghe
hoofdredacteur