voorwoord mei 2017

Beste Biestenaar

Meimaand, feestmaand. Het begint al op de eerste dag. Hoe ironisch het ook moge klinken, op de Dag van de Arbeid gaan de meeste arbeiders niet naar het werk. En dat deze dag op een maandag valt, maakt het des te aantrekkelijker. Mei bulkt ook steeds van de communie-, lente- en andere feesten. Op de 2de zondag van mei zetten we traditioneel alle mama’s in de bloemetjes. En dat mag heel letterlijk, want zeg nu zelf: welke moeder krijgt nu niet graag een geurige bos bloemen op haar feestdag ? En papa zorgt op zondag 14 mei voor het middageten en de kinderen wassen met veel plezier af, zonder ook maar één glas te breken.
De verlengde weekends volgen elkaar op in mei, want ook met Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, zul je de dagelijkse verkeersinformatie moeten missen. Wie ook de dag erna de brug maakt, heeft voldoende tijd om het volgende feest voor te bereiden: de dag van de Buren.
Pinksteren valt dit jaar begin juni, maar we zullen dit maar als uitzondering beschouwen.
Tijd zat dus om dit Biesteneirke van voor naar achter en van boven naar onder door te nemen. De redactie sprokkelde terug heel wat interessante artikels samen, in dit nummer gaan we feesten, een visie voorstellen, petanquen, fietsen, wandelen, en autorijden. Kwestie van ons niet te vervelen in mei hé !

Veel leesplezier !

Rik Verhaeghe
hoofdredacteur