voorwoord januari 2018

Beste Biestenaar

De eerste serieuze winterprik in jaren hebben we onlangs meegemaakt. Was het op zondag nog best aangenaam (je moest je verdorie reppen om foto’s te nemen of om een smeltende sneeuwpop te maken), dan was het de dag erna kommer en kwel. Naast de sneeuwhoogten waren de reistijden nog meer van tel: 4 uren bumperen van Deinze tot Waregem of 2 uren tussen Deerlijk en Waregem, het was precies een opbod. Ondanks de bergen sneeuw en het gevaar, kwamen de fietsers en voetgangers er nog het minst bekaaid van af. Zij stonden tenminste niet stil.

En ook de redactieleden van ‘t Biesteneirke zitten niet stil. Als de weersomstandigheden het toelaten, trekken Marianne, Carine, John, Koen en mezelf terug op pad om u de leukste weetjes en interessantste artikels voor te schotelen. Uiteraard mag ik ook onze huisfotograaf Willy niet vergeten, net zoals de vele tientallen schrijvers die af en toe een artikeltje schrijven voor het maandblad dat zijn 24ste (!) jaargang ingaat.

In 2018 mag u dus terug op 10 Biesteneirkes rekenen, in uw brievenbus en – zoals het hoort in de digitale wereld – ook via de website www.biesteneirke.be.

De redactie van ‘t Biesteneirke wenst u, beste lezer, zeer prettige eindejaarsfeesten en een schitterend 2018 !

Veel leesplezier !

Rik Verhaeghe
hoofdredacteur