Voorwoord april 2017

Beste Biestenaar

Na een, laat ons eerlijk zijn, flauwe winter is sinds een aantal dagen de lente volop in het land. De mensen lopen er gelukkig bij, de bomen krijgen blaadjes, bloemen piepen boven de grond en hier en daar kan je al een lammetje waarnemen.
Het einde van de winter luidt ook de start van het wielerseizoen in. Begonnen in Gent met de Omloop het Nieuwsblad, een uitstapje bij de buren in Kuurne en nog wat buitenlandse klassiekers ertussen. Op woensdag 22 maart waren de toppers te gast in Waregem voor Dwars door Vlaanderen, wat ook een klein beetje dwars door de Biest was (blz. 9).
Het weekend ervoor was het allemaal voetbal “wat de klok sloeg”. Na een spannende match trok Essevee het bekerlaken naar zich toe. Heel wat Biestenaars trokken – vlot en minder vlot – naar de Heizel. Selfies waren niet weg te branden van Facebook en de middenpagina. Enkele supporters kropen na afloop in de pen. Hun wedervaren lees je vanaf blz. 12.
De Don Boscoschool op de Biest heeft ook belangrijk nieuws: voortaan maakt de school deel uit van De Wegwijzer, een samenwerkingsverband tussen de 8 Waregemse basisscholen.
Ik ging ook op bezoek bij onthaalmoeder Stephanie die haar kinderopvang vanaf 2 mei gevoelig uitbreidt. Alle ukkies en spruiten zijn dan welkom bij Nanny en Vini.
En zoals je het gewend bent, zijn er ook heel wat kleine nieuwsfeitjes.

Veel leesplezier !

Rik Verhaeghe
hoofdredacteur