Vereniging in de kijker: Wielerclub De Biesttrappers

tekst: Benito Mahieu

De wielertoeristenclub werd opgericht in 2000, dus volgend jaar kan het jubileum van 20 jaar gevierd worden. Er wordt alvast uitgekeken naar die datum want dan zullen we fietsen met nieuwe koerskledij.
Ieder wielerseizoen telt de club ongeveer een 30-tal leden waarvan 3 bestuursleden.
Het vroegere clublokaal was gelegen in café De Biest, een 10-tal jaar geleden verhuisde de club naar hun huidig lokaal café De Heerlijkheid aan de kerk. Deze plaats is sowieso op zondag de start- en aankomstplaats.
Het jaarlijkse seizoen start in maart en duurt tot september. Tijdens deze maanden wordt er iedere zondag gefietst, de ritten variëren tussen 70 en 85 km.
Telkens op de eerste fietszondag worden de toeristen voor een veilig seizoen gezegend door pastoor Luc.
In juli ging voor de 4de maal onze jaarlijkse rally Benito Classic door. Dit evenement groeit ieder jaar, heeft veel succes en veel positieve commentaren, ideaal dus om de clubkas te spijzen.
Vele grote uitdagingen werden al samen gefietst, o.a. Santiago de Compostella (2 180 km), Rome (1 900 km), La Manga (Spanje – 2 060 km), Lourdes (1 250 km), enz.
Nieuwe leden zijn altijd welkom om zich aan te sluiten bij de club !
Ieder jaar is het telkens plezant een paar keer een artikel te kunnen lezen over de club in ‘t Beisteneirke. We zijn dan ook blij met de goede samenwerking en hopen dat dit nog jarenlang zo mag verdergaan !
Info: www.debiesttrappers.be – vzw.debiesttrappers@telenet.be