Tante & Nonkel Feelgood vintage – publireportage

Biestenaars zijn ondernemende mensen, zoveel is duidelijk.  Eén van die ondernemende mensen is Saskia De Munster, die sinds kort het pop-upwinkeltje Tante & Nonkel geopend heeft in de Stormestraat.

Saskia, vanwaar je fascinatie voor vintage ?

Ik heb altijd graag rommelmarkten en kringloopwinkels afgeschuimd. Ik vind het gewoon fijn om te snuisteren naar hebbedingen en unieke, toffe items van de jaren 1960 tot 1980.

 

Jouw liefde voor vintage – oftewel een chique woord voor hippe spullen uit vervlogen tijden – hou je niet alleen voor jezelf ?

Neen, dat klopt.  Sinds 2014 heb ik een webshop (www.tante-nonkel.be) waar je mijn spulletjes kan kopen.  Bewoners van de Biest kunnen deze gemakkelijk komen afhalen.  Dat is trouwens voor zwaardere stukken (bvb. meubels) ook het geval.

 

Een webshop is nogal statisch.  Zou een echte shop niet beter zijn ?

Jazeker, vintage moet je zien, voelen en zelfs ruiken.  Daarom ben ik sinds 16 mei een echte winkel gestart. Je vindt Tante & Nonkel in de Stormestraat 162, dat is het pand waar vroeger het mineralenwinkeltje Scarabee gehuisvest was.


De winkel is momenteel enkel op zaterdag van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur open, maar ik hoop daar binnenkort verandering in te kunnen brengen.

Tante & Nonkel, niet zo’n gebruikelijke naam. Hoe ben je erop gekomen ?

Voor mijn eerste spulletjes ging ik te rade bij mijn nonkel.  Jammer genoeg had hij juist zijn zolder opgeruimd… Dan maar naar mijn tante die me wel op weg kon helpen.  Vandaar Tante & Nonkel.

 

Waar haal je je vintage zaken, zoals interieurspullen en kledij ?

Ik vind mijn spullen online, op rommelmarkten en soms bots ik op oude winkelstocks. Ook bij mensen thuis en in kringloopwinkels vind ik vaak unieke items.

 

Met de lockdown heb ik mijn tuinhuis opgeruimd.  Kan ik met mijn inboedel bij jou terecht ?

Haha. Neen, zo werkt het niet.  Vóór je naar het containerpark rijdt, mag je me wel altijd contacteren.  Na afspraak kom ik dan even langs en kijk na wat ik leuk vind.  Maar de kans dat je écht rijk wordt, acht ik zeer klein.  Ik ben nogal kieskeurig en haal enkel mijn geldbeugel uit voor unieke mooie stukken.

 

Saskia, wie zijn de klanten van Tante & Nonkel ?

Een webshop is een venster op de wereld.  Naast klanten uit Vlaanderen, kennen ook de Nederlanders de weg naar de webshop.  Ook af en toe een Duitser of Engelsman die items koopt.  En jawel, ik heb al vintage opgestuurd naar Amerika en Zuid-Korea.

 

Naast je vintage webshop en pop-upstore ben je ook nog actief in de grafische sector ?

Na mijn studies aan het KASK in Gent, werk ik al meer dan 20 jaar als grafisch ontwerper.  Ik aanvaard graag kleinere opdrachten, voornamelijk van particulieren en kleine ondernemingen.  Op de website www.tikkels.be kun je trouwens mijn grafisch werk bekijken.