Sfeerverslag 6de Memorial Igor Decraene

tekst: Rik Verhaeghe

Zondag 6 september was terug een hoogdag op de wijk. Voor de 6de opeenvolgende keer vond de Memorial Igor Decraene plaats. Ondanks de geldende coronamaatregelen, was de organisatie perfect geregeld. Het comité kan dan ook terugvallen op een aantal geslaagde edities. Het weer viel mee en reporter Rik kwam de sfeer opsnuiven.

Bart T’Kindt, gedreven wijkinspecteur PZ Mira
Op dergelijk rustig evenement is de aanwezigheid van 1 agent voldoende. Bart T’Kindt neemt deze taak op zich.
“De Memorial is een van de weinige evenementen dit jaar. Ik zie er vooral op toe dat het parcours autovrij en veilig is voor de renners en dat de verkeerssignalisatie ter plaatse staat. Maar ook de signaalgevers zijn van levensbelang, ook daar let ik op. Enkele dagen terug was ik van dienst tijdens de Waregem Koersefoor op zondag-, maandag- en dinsdagavond. Zoals je al kon vermoeden, is alles daar ook vlot verlopen. Eén van mijn volgende opdrachten is het BK Wielrennen in Anzegem op 22 september en de langverwachte voetbalmatchen met publiek.”

Delphine, Axelle en Henri,
supporters op de 1ste rij
Recreanten die zichzelf eens willen meten in het tijdrijden, kunnen terecht op de Memorial.
David Vandermersch uit Ingelmunster speldde rugnummer 46 op en ging om 12.50 uur van start. Echtgenote Delphine en kinderen Axelle en Henri moedigden hem aan langs de zijlijn.
“We zijn hier uiteraard om voor papa David te supporteren. Het is de 1ste keer dat hij een tijdrit zal rijden. David is niet aangesloten bij een club, maar gaat wel vaak fietsen met vrienden. We zullen niet blijven voor de rest van de namiddag, want – eerlijk gezegd – koers interesseert mij niet zoveel…”
David eindigde op de 32ste plaats bij de recreanten (17’43”).
Yves Lampaert, profwielrenner bij Deceuninck-Quick Step en Astrid Demeulemeester, vriendin van Yves
Schoon volk verzekerd op de Biest. Yves Lampaert won in 2017 én 2018 Dwars door Vlaanderen, op een steenworp van het kerkplein. Zijn vriendin Astrid, werkzaam bij Latexco, deed een gooi naar het goud met het recreantenduo De Championettes. Ik sprak beiden na de tijdrit.
Yves: “Ik ben tevreden met hun prestatie. Het belangrijkste voor mij is dat Astrid zich amuseert op de fiets. Ikzelf hoop terug fit te zijn voor de Ronde van Slovakije, het BK in Anzegem, de Binck Banktour en de klassiekers. Als er niets fout loopt, reken ik toch nog op een overwinning hier en daar.”
Astrid: “Neen, Yves is niet met de fiets van Ingelmunster naar hier gereden. We hebben de camper bij mijn teamgenote geparkeerd, ik denk niet dat Yves een geweldige tijd zou rijden met zo’n fiets (een gedateerde mountainbike, RV). Volgende week zaterdag ga ik naar de studio van radiozender MNM voor Tour of Beauty.”


’k Ben beirecontent !

Astrid Demeulemeester, na haar 2de plaats bij de dames recreantenduo’s (18’40”)

 

Uitslagen Biestenaars 6de Memorial Igor Decraene
Recreanten in duo – 42 duo’s – 10,6 km:
• 24ste: Merijn en Emiel (Merijn Decraene en Emiel Van Thuyne): 16’49”
• 28ste: team Riebedebie (met Koen Christiaens): 17’08”
• 30ste: Birger en Giel (met Birger Decraene): 17’21”
• 32ste: de Stervende Zwanen (met Thybo Decraene): 18’02”

Geert en Thibault Taelman willen weten waar ze staan
Vader Geert en zoon Thibault uit Waregem kennen de Memorial al jaren. Een deelname bij de recreantenduo’s was dan ook onvermijdelijk.
“We zijn beiden niet aangesloten bij een wielerclub, maar fietsen toch zeer regelmatig. Door het coronavirus werkte ik deze zomer van thuis uit. Hierdoor spaarde ik meerdere uren verplaatsing per dag en kon ik bijna dagelijks vroeg op de fiets springen. Thibault, die in het onderwijs staat, had ook voldoende tijd om te trainen voor deze tijdrit.”
Met een gemiddelde van net geen 40 km/uur, zijn vader en zoon zeer tevreden en kregen ze wat ze gehoopt hadden. Taelman en Taelman junior eindigden mooi in het pak op de 19de plaats.


Maak plaats voor motard-seingever Joost !
Joost Willemyns uit Langemark zorgt vandaag – samen met 20 collega-motards – voor de veiligheid langs het parcours.
“Er gaat geen week voorbij zonder dat ik wel ergens een wieler-, loop- of andere wedstrijd begeleid. Zo was ik onlangs nog van dienst op het Gordelfestival in en rond Brussel waar ik de signalisatie nakeek. Ook truck- en tractorcolonnes begeleiden doe ik met plezier. Als vrijwillig medewerker ben ik hiervoor aangesloten bij de vzw Vlaamse Motorseingevers.”
Het interview werd vroegtijdig afgebroken omdat Joost terug een tijdrijder moest begeleiden.

Foto’s van de Memorial op de middenpagina en www.biesteneirke.be/fotos