Molenpark Kerstfeest

tekst: Ferdy Mabbe (reporter te voet)

In 1986 gestart met de eerste wijkfeesten en nu 30 jaar later traditiegetrouw nog altijd kerstfeest van de wijk. Een lange weg is afgelegd, met vallen en opstaan, bewoners zijn getrouwd, verhuisd of hebben ons verlaten, anderen zijn hier komen wonen… the next generation. C’est la vie ! Welkom aan alle nieuwkomers !
Maar de harde kern laat het niet aan zijn hart komen ! Terug een 70-tal goedgemutste inwoners lieten zich niet afschrikken door onze vrienden van de politie en kwamen afgezakt naar het sob om gezellig te tafelen, keuvelen en vooral eentje (of meer) te drinken.
Traiteur Luc, dj Kurt en de garçons slaagden in hun opzet om er een aangenaam en warm kerstfeest van te maken. De decoratie was ook weer dik in orde dankzij de creatieve geest van de vrouwelijke kant van het bestuur, waarvoor welgemeende dank.
En nu enkele randbemerkingen.
De kerstman (een oude blanke man met een grijze baard) werd niet uitgenodigd uit vrees voor een terroristische aanslag van IS of van het centrum voor gelijke kansen (?). Jo had zijn beste vrienden meegebracht en daarmee was het bijna voltallige stadsbestuur op de receptie aanwezig waarvoor van harte dank. Xavier Debaere, Laura Lynn ( met de accordeonist van AC/DC ) en Els de Schepper waren daar, ook al had Els vergeten haar kleren UIT te doen. Ze heeft me beloofd om daar volgend jaar aan te werken. Na een uurtje of 2 had Diana van Jacques het er moeilijk mee om een hassselsssltssse koffie te vragen en JK moest dan weer proberen om € 1,5 overschot te verdelen onder 8 man en da was moeilijk zulle ! Er werd afgesloten met de mooie meezinger Vrienden voor het Leven en daarmee hadden de afwezigen weeral eens ongelijk !
Ondanks alle negatieve gebeurtenissen van het 2016 jaar zou ik zeggen aan alle bewoners: een gezond en voorspoedig 2017 ! Merci en bedankt…tot de volgende.