Biestenaars vieren Autovrije zondag op 1ste straatfeest

tekst: Rik Verhaeghe – foto: www.hln.be

 

Project Biest organiseert op zondag 22 september zijn tweede event: Biestival, oftewel een gratis straatfeest in het kader van autovrije zondag. 

Het feest gaat door in de Bieststraat tussen de Henri Lebbe- en de Mottestraat.  Ook de Oudstrijderslaan feest mee en wordt een heus kinderdorp met een springkasteel.  Vanaf 14 uur vindt een stoepkrijtkleurwedstrijd plaats.  Rond kwart voor 5 zijn de winnaars hiervan bekend die met een mooie prijs huiswaarts kunnen keren.  Ondertussen kunnen ze ook deelnemen aan de (loop)fietswedstrijden die starten vanaf 15 uur. 

  • 00 uur 2-3 jaar             200 m         (loop)fiets of step
  • 15 uur 4-5 jaar             400 m         (loop)fiets of step
  • 30 uur 6-7 jaar             600 m         fiets
  • 45 uur 8-9 jaar             800 m         fiets
  • 00 uur 10-11-12 jaar          1 000 m         fiets
  • 15 uur + 13 jaar             500 m         gekke fietsen
  • 45 uur + 13 jaar          1 000 m         verkleedkoers

Met uitzondering van de gekke fietsen, rijdt iedereen op zijn eigen meegebrachte fiets.  Een fietshelm is verplicht voor iedere deelnemer.  Tot 5 jaar mag 1 ouder met zijn/haar kind meelopen.

De verkleedkoers is exclusief voor vertegenwoordigers van een vereniging. Wil je de wisseltrofee naar huis meenemen, neem dan zeker deel ! 

Het aantal plaatsen is – omwille van de veiligheid – voor alle reeksen beperkt.  Wil je zeker zijn van je startplaats, schrijf dan op voorhand in via projectbiest@gmail.com of via de link naar het inschrijvingsformulier op de Facebook (Project Biest) .  Aan het begin van het schooljaar ontvangen alle kinderen van de school Biest nog een uitnodiging.  Op de dag zelf kan ook volgens beschikbaarheid.  Deelname kost 3 euro per persoon, alle kinderen ontvangen een aandenken, iedere deelnemer ontvangt tevens een bonnetje voor 2 pannenkoeken of een bakje friet bij Frituur Cindy.

Wat staat er nog op het programma ?  Een gezellige rommelmarkt met garageverkoop door de bewoners, springkasteel, gekke fietsen, stoepkrijtkleurwedstrijd, bar, pannenkoekenstand met bar, kindergrime, optreden van Bella Maffia (17 uur), promotiestand van Samana, …

Kom met jouw vrienden, jouw familie, jouw kinderen,… !  Oh ja, de straat is volledig verkeersvrij van 12.30 tot 19 uur.