5de Memorial Igor Decraene met aangepast parcours

 

tekst: Koen Christiaens  

 

Voor de 5de editie van de Memorial Igor Decraene op zondag 8 september, werd de omloop aangepast. De Hoeve Decraene moet immers bereikbaar zijn vanuit de Kleithoek- of de Blauwpoortstraat, dit voor de herdenking 75 jaar bevrijding in Waregem (zie volgende bladzijde). Gestart wordt er nog steeds ter hoogte van Frituur Cindy maar meteen naar de Bieststraat, vervolgens een deeltje van de Deerlijkseweg (de politie zorgt ervoor dat het verkeer komende van Deerlijk nog Waregem kan binnenrijden), dan Industrielaan tot aan de rotonde. De rest van het parcours blijft behouden maar bij het terugkeren naar de Biest wordt de Kleithoekstraat niet meer ingereden, maar wel de andere kant van de Industrielaan en dan rechts via de Mottestraat waar op het einde de aankomst zich bevindt.

 

Op de middag begint de Memorial Igor Decraene met de duotijdrit voor recreanten. Inschrijven hiervoor kan nog altijd, op 20 augustus waren al 16 teams ingeschreven. Vanaf 14 uur gaan de testtijdritten van start voor de nieuwelingen, later op de namiddag volgen de juniores en beloften.  Dé publiekstrekker en winnaar bij de juniores van vorig jaar Remco Evenepoel, mag dan niet meer van de partij zijn maar er komt nog schoon volk naar de Biest zoals Lars Van Ryckeghem, Ilan Van Wilder, de WK geselecteerden (daags nadien wordt de selectie bekendgemaakt) en de thuisrijders Raoul Decraene, Mathisse Grootaert en Julie Stockman.  De nieuwelingen rijden 1 ronde, juniores 2 ronden en de beloften 3 ronden.

Voor meer info, onder meer over de starturen van de verschillende renners, raadpleeg de site van Belgian Cycling, vervolgens testtijdrit Waregem en dan vind je de nodige info.

Nog dit: foods en drinks zullen beschikbaar zijn op het Biestplein. Nico De Muytere – in wielermiddens in België en Nederland ‘s meest bekende speaker – zal alles aan elkaar praten.