Sylvie Algoet schittert als juryvoorzitter in Undercover

tekst: Rik Verhaeghe 

In juni 2019 kwam Sylvie Algoet als paardencoach aan bod in ’t Biesteneirke. Naast haar liefde voor de edele dieren, houdt Sylvie ook van fotograferen, schilderen of tekenen. Of figurant zijn…

Sylvie, hoe kom je terecht bij de kwaliteitsvolle serie Undercover ?
Een 6-tal jaren geleden heb ik mij ingeschreven bij een castingbureau voor figuranten. Afhankelijk van jouw profiel krijg je heel regelmatig een mailtje waarin figuranten gezocht worden. Indien de figuratie dichtbij is, of indien het project mij aanstaat, durf ik mijn kans wel te wagen. De opnames waren dan wel in een paardenranch in Westerlo – toch anderhalf uur rijden – maar de liefde voor paarden heeft me over de schreef getrokken.

Wat is jouw aandeel in de reeks ?
Eigenlijk heb ik 2 los van elkaar staande rollen. Maar wie dit niet weet, zal het ook niet opvallen, temeer omdat beide rollen niet in dezelfde aflevering zullen opduiken. In de ranch ben ik lesgeefster en sta ik letterlijk en figuurlijk in de achtergrond. Mijn grootste rol echter is als juryvoorzitter bij een paardenveiling aan het kasteel Ooidonk (Deinze). Hiervoor moest ik een Engels- en Nederlandstalige speech geven. Niet evident, temeer omdat ik de tekst pas ’s morgens onder ogen kreeg.

Is het acteursbestaan, waar je toch even kon van proeven, glitter en glamour ?
Ik vond het wel fijn dat ik een eigen schminkster en eigen kleedster had in Deinze. Voor de rest kan het soms lang wachten zijn. Dat is een beetje afhankelijk van wanneer de scènes waarin je verschijnt opgenomen worden. Er moet ook rekening gehouden worden met externe storende factoren: een overvliegend vliegtuig, een tractor die voorbijtuft, een autoalarm dat op het verkeerde moment afgaat, de kerkklokken die luiden,… Allemaal boeiend, dat wel.

Hoe was het contact met de BV’s in de serie Tom Waes, Wim Willaert, Ruth Becquart en Sebastien Dewaele, om er enkele te noemen ?
Zeer tof. Het is een cliché, maar eigenlijk zijn dat ook maar gewone mensen hé. Doordat ik een sprekende rol had aan het kasteel Ooidonk, kon ik ’s middags mee op restaurant. Gaandeweg waren ze ook geïnteresseerd in mijn job als paardencoach. Daarin heb ik trouwens Tom Waes op weg geholpen om op de scène met paarden om te gaan. Hij heeft een heilige schrik opgedaan van paarden na zijn zware val in het programma Wauters vs. Waes in 2014.

Wanneer kom je in beeld, Sylvie ?
Eigenlijk weet ik dit zelf niet. Mijn rolletje in de ranch zit vooraan in de serie en als juryvoorzitter van de paardenveiling zal dit ergens eind oktober zijn vermoed ik. De reeks op Eén start sowieso op zondag 6 september.
Overigens weet je als figurant nooit als je überhaupt in beeld zal komen. Tot op heden kon ik niet klagen: je kon telkens wel een glimp van mij opvangen.

Over welke figurantenrollen spreek je dan ?
Een aantal maanden geleden was ik gast bij het huwelijk van Ronaldinho (Niels Destadsbader) en Niki (Bab Buelens) in de kerk van Wannegem-Lede voor de 4de FC De Kampioenenfilm Viva Boma. Ook een rolletje in De Premier van regisseur Eric Van Looy heb ik meegepikt. Tevens een aantal malen in Aspe en de kerstspecial van Wat als…?
Op het einde van dit jaar verschijnt de film Mijn vader is een saucisse. Een vader (Johan Heldenbergh) werkt als bankbediende maar haat stierlijk zijn job én collega’s (waarvan ik er dus één ben). Dat rolletje was niet zo gemakkelijk: we moesten met 2 personen naar filmpjes op de smartphone kijken en ermee lachen. Alleen… er was niets te zien op het schermpje, dus je moest zowat improviseren en lachen om niets.
Rijk word je er zeker niet van, maar het is wel een verrijkende ervaring.

Undercover, vanaf zondag 6 september op Eén