Nieuwe bewoners in de wijk: Robin Delodder en Sarah Viaene

Robin en Sarah wonen in een nieuwbouw in de Industrielaan.  Sinds eind september hebben ze er hun stek gevonden.  Tot een half jaar geleden woonden ze beiden thuis.  Sarah is afkomstig van ’t Gaverke, Robin groeide op in het landelijke Nokere.

Robin is medezaakvoerder van Retroconstruct samen met zijn broer en vader.  Hij is als Delodder al 6de (!) generatie bouwvakker binnen de familie.  Het spreekt bijna voor zich dat hij de ruwbouw van zijn woning voor eigen rekening nam.  Wie zei ook alweer: “Wat je zelf doet, doe je meestal beter ?”

Sarah werkt al 5 jaar bij slagerij Soetaert in Deerlijk.  Ze voelt zich daar goed in haar sas en bedient de klanten met een brede glimlach, jammer genoeg nu even verstopt achter een mondmasker.

Sarah gaat af en toe joggen en wandelen.  Robin heeft weinig vrije tijd, maar staat toch af en toe in de keuken… om zelf limoncello te maken.  Hij drinkt het zoete drankje graag en zelfs de naam van de kat verwijst naar het gele goedje: Limo !

Hoewel ze hier pas een half jaar wonen in een wel zeer kalme periode, vinden ze de Biest zeer aangenaam.  Vooral het maandelijkse infoblad kan hen zeer bekoren.  Als nieuwe bewoners hadden ze graag kennisgemaakt met de anderen op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. 

Robin en Sarah zijn getrouwd voor de wet in 2019.  Normaal zou de kerkelijke huwelijksplechtigheid doorgaan in de bloeimaand mei.  Echter hebben de tortelduifjes dit uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

En wat zijn de toekomstplannen ?  We zullen Robin en Sarah nog vaak tegen komen op de wijk, want ze zijn van plan om samen oud te worden op de Biest… met kindjes !  Welkom !

Noot van de redactie: het gesprek met de nieuwe bewoners gebeurde volledig coronaproof via videocall