De 3 hobby’s van Vincent Baert

tekst: Koen Christiaens

Vincent Baert kennen de Biestenaars als organisator van de Kerstloop, die doorgaat op zondag 1 december. De atletieksport is één van de 3 passies van Vincent. Verder is hij ook verknocht aan het voetbal en de paardensport.

Voetbal: supporter van Anderlecht
Mijn grootvader Marcel Baert kwam goed overeen met Eddy Merckx en Paul Van Himst. Als goed loper mocht ik op die manier een 1ste keer meegaan naar Anderlecht. Ik was al Anderlechtsupporter toen Essevee er ging winnen met 2-5 en in datzelfde jaar ook Standard en Club Brugge in eigen huis versloeg. Ik herinner me ook de periode later met Radzinski, Köller, Stoica…
Vroeger ging ik met supporterslokaal ’t Boldershof uit Zwevegem naar de thuismatchen. Ik heb een abonnement op Anderlecht. Dit seizoen speelde Anderlecht al iedere keer een goede 1ste helft ; individueel doen ze het goed maar hun uithouding staat niet op punt. Tegen Club Brugge kan er dit seizoen niets meer gedaan worden, ze zijn oppermachtig en hebben een ruime kern. En toch is het géén zwakke Belgische competitie: ik zag Antwerp-Standard. Dat was een mooie match met veel kwaliteit. Er keerden heel wat (ex)-Rode Duivels terug, er moet genoeg privégeld zitten in België. De punten die verloren werden in de eerste 10 matchen kunnen zwaar doorwegen maar Anderlecht is het aan zijn status verplicht om Europees voetbal te halen. Op 8 november zou de verplaatsing naar Zulte Waregem wel een cruciale match kunnen worden met het oog op Play Off één.

Paardensport
Die microbe kreeg ik te pakken toen ik nog jong was, mijn vader is altijd paardenliefhebber geweest. Vanaf 18 jaar had ik een koerspaard. Mijn 1ste paard Candy Koetshoeve behaalde heel mooie resultaten waaronder ook een deelname aan Waregem Koerse. Op Kerstdag won het paard ook een koers in Mons. Het is ook 2 keer 3de geweest in de reeksen van den Derby, dat zijn de beste 4-jarigen die strijden onder mekaar. Dries Devolder is driver van dienst. Iedere zaterdagnamiddag zit ik ook in de sulky; op de piste in Adegem, dat is het trainingscentrum van Dries. Mijn huidige paard Icare T., dat 7 jaar is, heeft al 3 keer meegedaan aan Waregem Koerse en vorig jaar de 5de plaats behaald. We zitten met een veelbelovende volle zus van Icare T: Kantucky T. Het was in het begin een beetje groen achter de oren maar is een paard voor volgend jaar. Momenteel zit het paard aan 2 overwinningen, maar ik ben er zeker van dat er nog volgen. Heb dan ook nog een tweejarige zitten, Noblesse VB, dochter van Candy Koetshoeve, die wordt klaargezet voor kwalificatie voor de officiële wedstrijden.

Stratenloop: 15de Kerstloop
Vorig jaar waren er 515 aankomsten, het record is 524 aankomsten. De Kerstloop is de voorlaatste wedstrijd van het regelmatigheidscriterium Lopen in het Molenland. Dit geeft telkens extra lopers. Bij de korte afstand nemen Hans Omey en Cedric Vandeputte het tegen elkaar op. Bij de lange afstand Tommy Kinders tegen Sander Verminck. Bij de vrouwen start met zekerheid Nina Lauwaert, top van België en wordt het een duel tegen Charline Vanneste.

Technische info 15de Kerstloop op zondag 1 december:
* vanaf 13.30 uur: jeugdlopen (250 m, 500 m en 2 reeksen van 1000 m)
* 14.30 uur: ereprijs Kantoor Logghe (4,3 km)
* 15.30 uur: Ford Matcars-run (9,7 km)
Meer info op de website www.kerstloop-waregem.be. Vooraf inschrijven kan tot 29 november. Start en aankomst ter hoogte van het Biestplein.