Wij zijn Boeren, Superboeren !

Tekst: Koen Christiaens, Essevee watcher van de Biest

Wij zijn Boeren, Superboeren ! Mbaye Leye heeft eindelijk die prijs met zijn Essevee: de Beker van België. Het werd op zaterdag 18 maart een thriller van jewelste, een bloedstollende finale. Géén kleine finale maar een spannende strijd tegen een toch ook knap spelend KVO.
Ik was met mijn gezin mee met bus 6 van den Half Time. Manolito Tavernier uit de Henri Lebbestraat had vooraf alles voor ons prima geregeld. Vooraf was ik al efkens naar de preparty in Half Time geweest om de kaarten af te halen. Vak B rij 8 achter het doel; onder meer Donald Levrau zat 2 rijen lager. Dan om 15.30 uur de bus op, eens Gent voorbij kwamen we ook bussen van Oostende tegen. In het fandorp was het een drukke bedoening en onze schoenen hingen nogal gauw vol met modder. Boeren, nietwaar ? En dan op naar de match.
Eérst leek het VRT tentje van Mulder, Van Nieuwkerke, Verheyen en Van Der Elst ons nog in de weg te staan om alles goed te zien. Twéé keer maakte Essevee een achterstand ongedaan, het zou vroeger niet gelukt zijn. Francky Dury pakte uit met goede wissels en Gueye was bijna de matchwinnaar. Die eer was weggelegd voor Sammy Bossut, de held in de strafschoppenreeks. Een andere uitblinker was de opgelapte Timothy Derijck die 120 minuten speelde én onze eerste penalty binnentrapte. En toen de immer koele Brian Hamalainen de beslissende treffer binnenschoot ging het dak eraf. Nog méér wapperende vlaggen, het WIJ gevoel kwam voor de zoveelste keer naar boven. De vreugdetaferelen van fans, bestuur, spelers en trainers gaven me kippenvel. Proud to be a farmer !
In onze bus werd op de terugweg nog ferm gezongen, in andere bussen met kinderen werd ferm geslapen. Eén van die liedjes : “Sammy is een superheld, Sammy is een superheld…” Rechtover me zat Biestenaar Mathias die met Bram Desmet net een vriend was kwijtgespeeld. En Essevee scoorde zowaar in de 24ste minuut, Bram is slechts 24 jaar geworden. Een mooi moment was ook nog toen de bus terugkeerde op de Biest in Waregem en wij zongen “rond dat puntje, rond dat puntje hey, hey…”. En zowaar, de buschauffeur reed een 3-tal keer rond dat puntje. De spelers van Essevee deden dit nog beter. Maar liefst 7 keer gingen ze te voet rond dat puntje.
Nog dit: op de bus had niemand de pronostiek (van nà de verlengingen) juist. In ons vorig Biesteneirke ook niet…