Wielerweetjes

Wielerweetjes

De 3de memorial Igor Decraene – met opnieuw nationale testtijdritten – gaat door op zondag 16 juli 2017. Het organisatiecomité pakt ook uit met een nieuwigheid: in de voormiddag gaan er toertochten van 45 en 85 km door. Het parcours gaat onder meer richting Vlaamse Ardennen. Later meer hieromtrent.
Tijdens de vorige editie waren de winnaars van de tijdritten Shari Bossuyt, Brenda Goessens, Mathisse Grootaert, Ruben Apers, Senne Leysen en CTDB Bidong. Ruben Apers, die trouwens in het najaar deelnam aan zowel EK als WK tijdrijden in Qatar waar hij zelfs knap 5de werd.

Nog meer wielernieuws want ook bij Dwars door Vlaanderen zijn (grote) veranderingen op til. Vanaf dit jaar behoort de wielerwedstrijd – op 22 maart met start in Roeselare en aankomst op de Verbindingsweg in Waregem – tot de World Tour. In 2018 verhuist Dwars door Vlaanderen trouwens van datum: de wedstrijd wordt dan één week later verreden, vier dagen vóór de Ronde van Vlaanderen. De organisatoren van de Driedaagse van de Panne moeten hiervoor uitkijken naar een nieuwe datum. Oudenaarde wil op deze manier gedurende 5 dagen het centrum van de internationale wielerwereld worden. Voorzitter Carlo Lambrecht: ”Dit was iets waarvoor wij al langer vragende partij waren. Het toetreden tot Flanders Classics heeft ons daarbij geholpen. In 2017 met de toetreding tot de World Tour verandert er weinig aan het parcours, mogelijks wel het jaar nadien. Wel komt er een extra kasseistrook aan het kasteel van Herlegem. Op heden hebben al 15 World Tourploegen beloofd naar Waregem te komen.”