Publiek toegelaten tijdens 6de Memorial Igor Decraene

tekst: Koen Christiaens

De 6de Memorial Igor Decraene op zondag 6 september belooft een topeditie te worden. Omdat vele renners door de coronacrisis en het veelvuldig wegvallen van wedstrijden weken niet hebben gekoerst staan ze te popelen om de nationale testtijdrit in Waregem af te werken. En ja, de koersliefhebber mag wel degelijk op de Biest aanwezig zijn, zij het onder bepaalde voorwaarden. Mondmaskers zijn verplicht en de afstandsregels moeten in acht worden gehouden. Hier zullen 2 coronastewards, één van de organisatie en één van de Wielerbond op toezien.

Op de middag komen eerst 40 recreantenduo’s aan de start voor 1 ronde van 10,6 km. Ter vergelijking: vorig jaar kwamen 19 duo’s aan de start maar werden nog 2 ronden afgehaspeld. Deze heeft als doel de instapdrempel zeer laag te houden. Tijdritfietsen of specifieke tijdritsturen zijn in dit onderdeel niet toegelaten. Ook Astrid Demeulemeester neemt deel bij de recreanten in duo, dit is de vriendin van Yves Lampaert.
Een nieuwigheid is recreanten individueel, tevens 1 ronde van 10,6 km. Hier zijn wel tijdritfietsen toegelaten. Ook dit wordt een succes want de inschrijvingen werden tijdig afgesloten met opnieuw 40 deelnemers. Wat opvalt bij de recreanten: ze komen van overal: Mol, Oostende, Adegem, Welcherdezande, Hamme, Bredene, Erpe-Mere, Dudzele, Serskamp etc… Bij de individuelen zitten veel duatleten en triatleten die de tijdritdiscipline willen onderhouden. Er wordt om de minuut gestart.

Het parcours start in de Bieststraat (ter hoogte van frituur Cindy), H.Lebbestraat en Deerlijkseweg (halve rijweg), Industrielaan, Mannebeekstraat, Brabantstraat, Plasstraat, Ingooigemstraat, Brandgatstraat, Groenstraat, Vijverdamstraat, Industrielaan (U-bocht), Kleithoekstraat, aankomst Bieststraat (ter hoogte van de Langebrugstraat).


Programma:
12.00: recreanten in duo (10,6 km)
12.45: recreanten individueel (10,6 km)
13.30: dames nieuwelingen (10,6 km)
13.45: dames juniores (10,6 km)
14.05: heren nieuwelingen (10,6 km)
14.55 heren juniores (21,2 km)
16.10 dames elite (21,2 km)
17.00 heren beloften (31,8 km)

De Biestenaars die deelnemen bij de recreanten: Thybo Decraene-Olivier Muylaert (De Stervende Zwanen); Birger Decraene-Giel Eggermont (Birger en Giel) ; Geoffrey Depypere-Olivier Vandekerckhove (VDK en Sint Bernardus); Merijn Decraene en Emiel Van Thuyne (Merijn en Emiel) en Koen Christiaens en Michael Duyck (Team Riebedebie). Deze duo’s starten allen tussen 12 en 12.40 uur.
De starturen van alle andere renners zoals onder meer van Ruben Apers en Biestenaars Raoul Decraene en Mathisse Grootaert vind je enkele dagen voordien terug via Belgian Cycling, testtijdrit Waregem.