Essevee naar de Bekerfinale ?

Tekst: Koen Christiaens
Na de heenwedstrijd in de halve finale tegen Eupen van 18 januari (1-0, doelpunt Sander Coopman) stijgt de kans dat SV Zulte Waregem een 3de bekerfinale in zijn nog jonge bestaan speelt. In 2006 won Essevee de Cup na 2-1 winst tegen Moeskroen, in 2014 was er 1-0 verlies tegen Lokeren. 18 maart staat dan ook bij de vele Esseveefans met rood aangekruist want dan wordt de Bekerfinale (de Croky Cup) in Brussel gespeeld tegen KRC Genk of Oostende. Op 1 februari alvast uitsluitsel want dan is er de terugwedstrijd in Eupen. Waarom spreken de statistieken in het voordeel van Essevee ? Essevee scoort bijna in iedere match, als dit aan de Kehrweg gebeurt zien we de Panda’s geen drie keer scoren tegen de stabiele West-Vlaamse defensie, Eupen kon nog maar één keer dit seizoen (tegen Kortrijk voor de Beker) de nul houden. Bijkomend voordeel: Zulte Waregem heeft 2 dagen méér recuperatie dan zijn tegenstander: Essevee speelt op 27 januari op Charleroi terwijl Eupen nog op zondag 29 januari aan de bak
moet op Moeskroen. Het bestuur van Zulte Waregem begrijpt het belang van de wedstrijd in Eupen en legt gratis busvervoer in. Intussen informeerden bepaalde supporterslokalen – al dan niet erkend bij Zulte Waregem – naar de mogelijkheid om bij een Bekerfinale een bus in te leggen naar Brussel. We gingen luisteren bij Dimitri Christiaens van café de Oude Molen.
Dimitri: ”In 2006 vertrokken hier nog 19 bussen. Toen was de Oude Molen immers nog een supporterslokaal van de 4451, ikzelf was hier toen nog geen cafébaas. In 2014 tegen Lokeren had ik 1 bus, maar die was op 5 dagen volzet. Het risico is dan als je een 2de bus wil inleggen je zeker moet zijn dat die vol geraakt. Op dit ogenblik (begin januari) heb ik alvast 1 bus vastgelegd van De Preester uit Anzegem (de Trekvogel). Het uur van vertrek staat ook al vast, om 16 uur. Ik twijfel er niet aan dat – indien Essevee de finale speelt – mensen uit de buurt zullen meegaan. Ik kijk dan voor zitplaatsen aan verschillende prijzen: de duurdere tickets aan de zijkant en de goedkopere achter het doel.”
Op 1 februari rond de klok van 22.30 uur valt het verdict. Indien Essevee zich plaatst voor de Bekerfinale volgt vanaf 2 februari een update via de website www.biesteneirke.be. Ook op de Facebookpagina van de Oude Molen kan je dan alle info terugvinden.