12de Kerstloop

tekst en foto’s: Rik Verhaeghe

Redactielid Rik ging de sfeer opsnuiven op de 1ste zonnige zondag van december op het kerkplein.

Amélie Semay, 11 jaar – Ronse
Het is mijn 1ste deelname aan de Kerstloop. Ik vond het best wel leuk. Ik ben het 5de meisje geworden in mijn categorie. Ik ben aangesloten bij atletiekclub Assa Ronse. Hierdoor loop ik meerdere malen per week. Volgende week neem ik deel aan de Glow Run in Kortrijk. Ik heb een kerstpakje aan omdat ik dacht dat er wel meerderen zouden zijn vandaag, maar ik ben blijkbaar de enige… Ik ben tevens muco-patiënte en wil met deze jogging bewijzen dat je zeker sportief kan zijn, ondanks de ziekte.

Koen Tuyteleers, 51 jaar – Kruishoutem
Ik neem voor de 4de keer, samen met mijn echtgenote, deel. Mijn vrouw trainde vroeger samen met organisator Vincent. We zijn niet aangesloten bij een club, we zijn recreanten die bijna wekelijks een wedstrijdje tot 7 à 8 km meepikken. Meestal in het voorjaar en in de zomer dikwijls aan onze kust. Ik heb geen verwachtingen. Als ik binnen 20 minuten de eindstreep haal, zal ik met een goed gevoel naar huis gaan. De leuze “Deelnemen is belangrijker dan winnen” gaat zeker voor mij op !

Christine Raman, 50 jaar – Moerbeke-Waas
Ik loop voor de 1ste maal mee, op aanraden van een aantal vrienden die vroeger al deelnamen. Ik ben een recreatieve jogster, niet aangesloten bij een club. Naast Waregem ga ik ook soms wedstrijden lopen in Antwerpen en Gent (nvdr: Moerbeke-Waas ligt tussen die 2 steden). Ik ben al blij als ik deze 9,7 kan uitlopen. Het is mooi weer, dus meer moet dat eigenlijk niet zijn.

Marc Lobbens – Beveren-Leie
Ik ben al meer dan 20 jaar vrijwillig seingever, meestal bij wielerwedstrijden. Mijn collega’s en ik worden aangestuurd door Luc Vanassche, die de coördinatie op zich neemt. Uiteraard zijn we vaak aan het werk in de streek, maar een enkele keer ook in Brugge of Gent. De job is op zich niet saai, maar je moet het wel gewend zijn natuurlijk. Ieder jaar sta ik hier op mijn zelfde plaatsje (hoek Boeversstraat-Smedenstraat) vanaf 12.15 uur. Het is hier altijd rustig, enkel de marktwagen uit de straat heeft toelating om te passeren. Ik zou graag wat meer jonge mensen als seingever in onze ploeg willen en oh ja… een koffietje van de buren tijdens het lange wachten wordt zeker geapprecieerd… 

Er waren 517 deelnemers. In ’t Biesteneirke van november zei Vincent dat hij tevreden zou zijn met 500 aankomsten, dus de verwachtingen werden zeker ingelost. Julie Claerhout, woonachtig in de Oudstrijderslaan, was de 3de Waregemse op de 4,3 km.