Ze zijn niet te stoppen !

Zie ik er niet stralend uit ? Zoals ieder jaar kan ik weer pronken met mijn kerstverlichting. Ik ben de klokkentoren van de Biest en ik sta hier nu al meer dan 30 jaar op jullie kerkplein. De jongeren denken waarschijnlijk dat ik enkel een bouwsel ben, gemaakt van beton en staal, dat enkel dient om met zijn klokken te laten horen dat er weer een uur voorbij is. Maar de oudere lezers weten beter, ik heb ook ogen en oren. Ik zie en hoor van hieruit alles wat er op de Biest gebeurt. Sedert men aan de Expresweg die hoge blokken gebouwd heeft, moet ik wel op mijn tenen staan om de Paardenwijk en de Zavelberg te zien. En ik heb ook een hart, een hart voor de Biest.
Vroeger gaf ik dan mijn commentaar op al wat ik op de Biest gezien had. Ik schreef dit in ’t Biesteneirke. Alhoewel ik uitsluitend de waarheid en niets anders dan de waarheid vertelde kreeg ik de naam De roddelende klokkentoren. Maar dat is lang geleden. Jullie hebben de laatste jaren niets meer van mij gehoord, mijn inspiratie was op, mijn pen verstopt. D’ er was vroeger ook veel te vertellen. De Biest was een levendige wijk. Altijd was ergens iets te doen. En kermissen dat men hield: hier in mijn buurt zowel Biestfeesten als Ponyfeesten en verder ook Molenparkfeesten, schoolfeesten, missiefeesten, mosselfeesten, sinterklaas- en kerstfeesten in het SOB en feesten in de Paardenwijk. Waarschijnlijk heb ik er nog enkele over het hoofd gezien.
Spijtig genoeg zijn heel wat verenigingen verdwenen. Ja, de tijden veranderen. Zelfs onze parochie heeft de geest gegeven. Gelukkig zijn er nog verenigingen die moedig voortdoen en we zien ook nieuwe initiatieven ontstaan op de Biest. Prachtig ! De Biest is en blijft een actieve wijk.
Maar nu heeft Corona toegeslagen en het virus probeert ook de Biest klein te krijgen. In het vorig nummer van ’t Biesteneirke las ik op de laatste bladzijde dat bijna alle activiteiten opgeschort waren. Hoe jammer ! Maar zelfs Corona krijgt één vereniging niet klein: ‘t Biesteneirke ! Rik en zijn team van enthousiaste medewerkers zijn niet te stoppen ! Corona of niet, iedere maand verschijnt het beroemde wijkkrantje. Stipt op tijd, goed verzorgd met gevarieerde info over de wijk. Beste lezers, beseffen jullie wel dat er nergens zo’n kwalitatief wijkbladje bestaat ?
Een dikke proficiat aan al de medewerkers van ’t Biesteneirke vanwege De roddelende klokkentoren.