Wijk de Korenbloem viert 20 jaar burenfeest

Tekst: Bart Kindt

 

Reeds in juni werden alle wijkbewoners huis aan huis persoonlijk uitgenodigd door het wijkbestuur, dat voor de gelegenheid in ware WK-stijl door de Paardewijk liep.  Net zoals bij het 10-jarig bestaan werd ook deze keer extra sponsoring gezocht om er een uitzonderlijke editie van te maken.

 

Voor de gelegenheid was er als start een happy hour tijdens het aperitief, aangevuld met lekkere hapjes.  Tafelgoochelaar Jeje Magic zorgde op deskundige manier voor verwondering en ongeloof.  Zaken verdwenen en kwamen terug tevoorschijn alsof het niets was.

 

Na een schartongrolletje met kreeftenroomsaus en een soepje van grondgeteelde butternut met tomaat konden de aanwezigen genieten van een lekkere winterbarbecue.  Dit laatste was althans de bedoeling van de organisatoren… doch het werd onverwacht een winterbarbecue in een heerlijke zomerse sfeer met zuiderse temperaturen tot in de vroege uurtjes.

 

Een doorzichtige vaas, gevuld met legoblokjes in alle formaten zorgde voor hersenpijniging, nieuwe rekenkundige formules en gokkoorts.  Hoeveel blokjes zaten in de vaas ?  De sponsors zorgden voor schitterende prijzen gaande van een koptelefoon tot een ballonvaart voor twee personen.

 

Om 22 uur was het tijd voor Rent to Rock.  Deze door iedereen gesmaakte rockgroep gaf het beste van zichzelf.  De zang- en danstalenten van wijk De Korenbloem kwamen spontaan naar boven.  Daarna zorgde onze eigen DJ Wim nog voor een schitterende foute afterparty.

 

Een sfeervolle en geslaagde jubileumeditie, met enthousiaste medewerkers.

Dank aan iedereen die dit alles mogelijk maakte.