vzw Waregemse Gordel schenkt 5000 euro aan medisch centrum Notre Dame de la Providence

Op vrijdag 14 september vond het jaarlijkse bedankingsfeestje plaats voor de vrijwilligers van de 17de Waregemse Gordel, die doorging op zondag 8 juli. Zowat alle vrijwilligers tekenden present.

Ook een aantal medewerkers van medisch centrum Notre Dame de la Providence (Burkina Faso) schoven mee aan tafel. Het centrum beschikt o.m. over een materniteit, een labo, een operatieblok en een apotheek. De Waregemse gynaecoloog dr. Jan Claeys is voorzitter van de gelijknamige vzw, het goede doel van deze editie.

Hij mocht een cheque van 5 000 euro in ontvangst nemen. Dit bedrag werd door 2 000 deelnemers op de 2de zondag van juli samen gefietst en gewandeld. Het bedrag zal geïnvesteerd worden in de aankoop van een ziekenwagen, voor medische hulp in de brousse.

Vzw Materniteit Dano Burkina Faso organiseert binnenkort hun volgende activiteit: het vocaal ensemble Falamingo treedt op zaterdag 20 oktober om 20 uur op in de Sint-Bavo kerk in St.-Baafs-Vijve. Meer info via www.materniteitdano.be en 0486 44 20 23.