Vrijwilliger in de kijker: Bianka Kühne (vzw Project Biest)

Vlaanderen is een regio die aan de top in de wereld staat wat betreft vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk brengt heel wat voldoening met zich mee.

Project Biest werd eind 2018 opgericht op initiatief van 2 nieuwe bewoners uit de Bieststraat. Het doel: de bewoners meer bij elkaar brengen d.m.v. allerhande activiteiten. In de paasvakantie 2019 was het zover: de 1ste activiteit: een knutselnamiddag in het oc, gevolgd door meerdere speelstraten. In juni was er een heuse wijkwandeltocht. Op autoloze zondag 22 september vond een geslaagd straatfeest in de Bieststraat plaats. Op vrijdag 27 december ging een gezellige kerstdrink door voor iedereen. Het basketplein naast het speelplein aan het oc werd omgevormd tot het winterkerstdorp Biestende.
Ook in 2020 waren er al heel wat plannen (o.a. kubbtornooi) tot het coronavirus alle plannen de grond in boorde. Er kwam wel een boekenruilkast naast de ingang van het oc eind oktober.
In 2021 was er slechts 1 evenement. Op 3 oktober kon je lekkere soep drinken en een babbeltje slaan tijdens Soep met Babbeltjes.

Vol goede moed vliegt het bestuur van Project Biest er terug in, na 2 doffe coronajaren. Eén van de bestuursleden is Bianka Kühne. Ze houdt van organiseren en mensen een leuke tijd bezorgen. Ze haalt daar haar energie uit en houdt ervan om nieuwe mensen te leren kennen. Het straatfestival Biestival was hiervoor ideaal, volgens Bianka.
Naast haar engagement voor Project Biest, is Bianka met haar gezin Mooimaker. Mooimakers zijn personen die de strijd aangaan tegen zwerfvuil door op regelmatige tijdstippen vuilnis te ruimen in de buurt. Dit kan met jouw gezin, jouw collega’s, de vereniging of de school.

“In 2022 kunnen we eindelijk weer leuke activiteiten voor en met de Biestenaars organiseren om alle buren weer dichter bij elkaar te brengen. We beginnen met een aantal kleinere activiteiten die daarom niet minder leuk zijn.”
De aftrap was een Kom-uit-je-kot koffie op zondag 20 maart. Een 45-tal Biestenaars inclusief kinderen vond de weg naar het oc De Roose en genoot van een babbel, een drankje en pannenkoeken. Uit de blije gezichten en reacties bleek duidelijk dat het een geslaagde eerste activiteit van Project Biest was sinds we met Biestende het jaar 2019 habben afgesloten. Jullie weten wel nog wat er dan gebeurde… en de geplande KubBiest kon in april 2020 niet meer doorgaan, maar dat halen we met veel plezier in.
De volgende activiteit van Project Biest wordt dan ook een namiddag vol kubb. Afspraak op zondag 1 mei in de kleine zaal van oc De Roose en op het voetbalplein.
Hou onze Facebook-pagina en de Hoplr-app in het oog. Je vindt onze activiteiten ook altijd terug in de agenda achteraan ‘t Biesteneirke. Spreek ook gerust je buren aan om samen naar het ontmoetingscentrum te komen.

Wil je graag een handje toesteken op de dag van de activiteiten? Dag mag zeker, elke helpende hand is meer dan welkom. Stuur ons een bericht via e-mail aan projectbiest@gmail.com, via Facebook of Hoplr.
Het bestuur van Project Biest bestaat uit een 8-tal leden en kijkt er naar uit om jullie op de één of andere activiteit te mogen ontmoeten: Alexander, Sophie, Sebastian, Kurt, Geert, Dries, Sara en Bianka

Wie is Bianka Kühne ?

• is 42 jaar
• woont in de Bieststraat
• gehuwd met Wim Hooghe
• mama van Sofie (10 jaar) en Niels (7 jaar)
• werkt als stafmedewerker bij de dienst Onderzoek, Dienstverlening en Ondernemerschap bij Hogeschool West-Vlaanderen (Kortrijk)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.