Valerie & Andy: “Meer quality time met het gezin”

tekst: Rik Verhaeghe 

Valerie en Andy wonen met de kinderen Vic (6 jaar) en Zoé (bijna 4 jaar) in de Beekstraat. Ook zij maakten tijd voor een videogesprek over hun ervaringen in het coronatijdperk.

Vrijdag 13 maart 2020 zal een memorabele datum blijven, het begin van de semi-lockdown. Hoe hebben jullie dit aangepakt ?
Valerie: “Vanaf het begin van de lockdown kon ik thuiswerken. Andy heeft nog een 2-tal dagen langer gewerkt, maar heeft dan uit veiligheidsoverwegingen beslist om ook te stoppen met werken. Dat was voornamelijk gemakkelijk voor mij, want ik had plots een kok in huis.”

Met 2 kleuters in huis is dat niet evident.
Inderdaad. Zeker in het begin was het wat zoeken, maar we vonden wel onze draai. Ik werkte tot 15 uur, waarna Andy – die zelfstandig loodgieter is – nog wat dringende interventies kon doen. Als de kinderen in bed zaten, werkte ik nog maximum 2 uren verder.
Andy: “Ik nam Vic en Zoé vaak in de voormiddag mee naar een nieuw in te richten magazijn. Ze konden daar ravotten en wat nagels in een plank kloppen. Gelukkig was het gans de periode meestal prachtig weer, dus hebben we ook veel gefietst en gewandeld.”

Wil je graag verder telewerken, Valerie ?
Ja graag. Eén dag per week zou ideaal zijn, zo hoef ik het sociaal contact met mijn collega’s niet te missen. Gelukkig staat mijn werkgever ervoor open.

Zopas hebben we vernomen dat de kleuters terug volledig naar school kunnen vanaf 2 juni. Zijn jullie tevreden ?
Uiteraard, dit is fan-tas-tisch. Niet alleen voor ons, maar ook de kinderen kijken er reikhalzend naar uit !

Wat hebben jullie nog geleerd uit de afgelopen weken ?
Zoals bij velen: meer quality time met het gezin, geen ochtendrush of druk-druk-druk, maar eindelijk eens een zo goed als lege agenda. Alvast iets om mee te nemen in de toekomst.