Toneelvoorstelling Orakel

Orakel is het tweede hartverwarmende theaterproject van vzw Celestial Mekaniks, met een originele regie van Sophie Cocheteux-Depraeter. Vijftien migranten die onze taal leren, brengen volksverhalen, mythen en legendes uit Azië, Europa, Afrika en Amerika in het Nederlands. Een team van professionele kunstenaars begeleidde hen negen maanden lang. Speciaal voor het stuk werd een tekst geschreven en  muziek gecomponeerd. Een ontwerpster van de Vlaamse Opera creëerde de kostuums.

In dit toneelstuk vertrekken we vanuit de ervaringen van de acteurs zelf op een welbekende plaats: het administratief centrum.  De bureaucratie is een labyrint dat niemand begrijpt. Maar de ambtenaar aan het loket wijst de weg… Een woord, een vraag of een formulier geeft aanleiding tot een ontroerend of hilarisch verhaal uit het leven van mensen, wezens van vlees en bloed van overal en alle tijden. Een terugkeer naar de roots is essentieel om de huidige werkelijkheid te kunnen vatten.

In samenwerking met dienst Lokaal & Mondiaal (het vroegere Ontwikkelingssamenwerking) mag ’t Biesteneirke 5 vrijkaarten schenken voor onderstaande voorstelling.  Interesse ? Neem deel op www.biesteneirke.be/wedstrijd.  De winnaars worden persoonlijk verwittigd.   dinsdag 28 mei om 20 uur CC De Schakel Waregem tickets: www.ccdeschakel.be (8 euro)