Tadej Pogacar komt naar de Biest… of toch niet ?

In het vorig Biesteneirke kon je lezen dat Tadej Pogacar een persconferentie kwam geven in het oc De Roose 2 dagen vóór de Ronde van Vlaanderen. Tiens, toevallig op 1 april ? Wie op die vrijdag dus wou afzakken naar het ontmoetingscentrum, stond er voor een gesloten deur…

Sommige Biestenaars hadden wél een ontmoeting met één van de beste coureurs op dit moment: op zondag 3 april had Molenparker Matthias de eer om vanop zijn werk in het Parkhotel om 7 uur ’s morgens de wielrenner Tadej Pogacar uit te wuiven vóór hij met de bus vertrok naar Antwerpen voor de start van de 105de Ronde van Vlaanderen. Het werd echter geen feest voor de renner van het team UAE want hij liet, ondanks hij misschien de beste renner van de koers was, de kaas van tussen zijn boterham halen in de sprint met 2 Nederlanders en een Fransman.
Een leuk wist-je-datje is dat de opa van Matthias geboren werd in het geboorteland van de 2-voudig winnaar van de Ronde van Frankrijk ? Herman Korber werd geboren in Zagorje ob Sava (Slovenië) op 22 juni 1924 ?
Herman was een geliefd sportman in Waregem en omstreken na de 2de wereldoorlog. In de jaren 1945 tot 1952 heeft hij ongeveer 120 bokskampen uitgevochten, een 90-tal als beroepsbokser waarvan hij het grootste deel vóór het einde van de kamp won en hij ging er prat op dat hijzelf nooit vóór het einde van de kamp werd uitgeteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.