’t Biesteneirke verwelkomt nieuwe reporter Elian

tekst: Rik Verhaeghe

Zo af en toe krijgen we wel een positieve mail of een bericht via het contactformulier op de website. Onze vreugde was groot toen we op 2 maart de spontane medewerking kregen van Elian Coussement.
Elian (20 jaar) is eerstejaarsstudent Sportjournalistiek aan Howest in Kortrijk. Sinds eind oktober is hij freelance journalist voor de Krant van West-Vlaanderen. Waregem is zijn speeltuin en hij mag over vanalles schrijven, hoewel sport uiteraard zijn voorkeur wegdraagt.
Binnenkort mag je dus af en toe artikels van onze jongste reporter verwachten in jouw favoriete maandblad. Elian wil zich vooral vrijwillig inzetten in de buurt.
Elian speelt voetbal bij U21 Desselgem. Hij is verdediger, maar kan het spel – wegens de gekende reden – al een aantal maanden niet beoefenen.
Op school loopt het project European Influencer, i.s.m. de provincie. Elian is sinds kort zo’n influencer. Zeker tot het einde van dit jaar zal hij zijn Instagram- en Facebookvolgers minstens 2x per maand correcte en transparante communicatie over de Europese Unie geven. Om die informatie te sprokkelen, kreeg hij onlangs vorming van o.a. professor Hendrik Vos, die de Europese politiek toelichtte.
“Heel veel mensen denken dat Europa veel geld kost aan de burgers, maar niets is minder waar. Europa kom je dagelijks bewust en onbewust tegen in je dagelijkse leven. Wist je dat de gratis openbare wifi in het stadscentrum gesubsidieerd wordt door Europa ?”, zo besluit Elian ons videogesprek.