Stroomvluchtelingen !

Tekst: Ruma

 

 

Lap, het is weer van dat, de koudere dagen staan weer voor de deur en opnieuw krijgen we onheilsvoorspellingen rond onze oren gesmeten dat er elektriek zal te kort zijn.

Ik versta er niks van want iedere keer dat er windmolens in gebruik worden genomen is dat voor honderdduizenden gezinnen en dan tellen we de vele zonnepanelen nog niet mee.

Er is al lang sprake van het afschakelen van de nucleaire centrales tegen 2025 maar met 6 van de 7 die niet werken zal er aan dat afschakelen niet veel werk meer zijn.

Maar… ieder nadeel heeft zijn voordeel want als ge zonder elektriek zit kunt ge andere plezante dingen doen, zoals terug bij de buren gaan voor een babbelke, gezelschapsspelen weer boven halen of leren kaarten en het is ook de ideale detox want als uw mobieltje plat is kunt ge niet meer op de “sociale” websites en zit er niet anders op dan te “facetimen” maar dan in het echt.

En als ge moe zijt maar nog niet moe genoeg kunt ge oefenen om wat meer Vlamingskes op de wereld te zetten !

Ik stel voor dat Elia al af en toe eens testen uitvoert om te zien hoe het bevalt en bedenk eens hoeveel kosten ge kunt besparen en uw factuur zal dalen.

Maar ja, als de inkomsten dalen van onze energiebedrijven, zullen ze de prijs moeten opslaan om evenveel winst te kunnen maken, eerlijk gezegd zie ik nu ook niet klaar meer. Ik heb voor alle zekerheid toch ne zak devotielichtjes weest halen in de Blokker met de beeltenis van de heilige Rita (wordt aanbeden voor hopeloze gevallen).