Raoul Decraene hangt de fiets aan de haak

Raoul Decraene is wielrenner af. “Ik slaag er niet in om de koers te combineren met mijn job.” aldus Raoul. Tijdens de komende editie van de Memorial Igor Decraene, op zondag 5 september(zie elders in dit Biesteneirke), is hij de enige van de broers Decraene die niet van de partij zal zijn. “Ik zou me niet goed kunnen voorbereiden en voor een tijdrit is dat echt wel nodig.”

Begin maart 2015 reed Raoul Decraene in Dottenijs als nieuweling zijn allereerste koers in het truitje van de Tieltse Renners. Hij deed dit op de fiets van zijn broer en wereldkampioen tijdrijden bij de juniores Igor Decraene. Raoul eindigde in de buik van het peloton.
Met het gezin ging ik voortaan regelmatig Raoul aanmoedigen tijdens zijn wedstrijden. Eén feit viel enorm op: zijn aanvalslust. Het startschot was nauwelijks geklonken of Raoul reed in de aanval. Zo kaapte hij vaak een premie weg. De aanvallende intenties in de 1ste wedstrijdhelft gingen soms gepaard met een mindere uitslag. Andere renners – zoals de recent gestopte Wesley Vercamst – pakten het net omgekeerd aan en graaiden wèl een overwinning mee.
Gedurende zijn wielercarrière behaalde Raoul geen zeges maar was hij er toch enkele keren dicht bij: op een heuvelachtige omloop in St.-Maria-Lierde werd hij in augustus 2015 – in een vlucht met Milan Gosseye – gegrepen tijdens de laatste kilometer. Ook in Nevele reed hij altijd een zeer goede koers. Of denken we ook aan de provinciale kampioenschappen in Bredene. In de zomer van 2019 werd hij 2de na Kenny Constant in het avondcriterium te Deinze. Tijdens de edities van de Memorial van broer Igor werd Raoul telkens ferm opgezweept door het aanwezige publiek. Zijn beste prestatie dit seizoen was nog een 13de plaats op 27 juni in Ruiselede. Op de Memorial Igor Decraene op 5 september is Raoul supporter nummer één voor zijn vriendin Julie en de andere broers Merijn, Thybo en Birger; allen gaan van start bij de recreanten in duo. Raoul, bedankt voor de mooie koersmomenten die we dankzij jou mochten beleven.