Nieuwe bewoners in de wijk: Sara en Nuno

Nog vóór de Chinezen enig vermoeden van een coronavirus hadden, ging ik op bezoek bij Nuno Pinto en Sara Coelho, 2 jonge dertigers die sinds een aantal maanden hun stekje in de Zavelberg hebben gevonden.

Ik word hartelijk ontvangen in de woning op de Zavelberg. Portugezen Nuno en Sara kwamen naar België nadat Nuno gereageerd had op een vacature van een architectenbureau. Tijdens de economische crisis in hun thuisland, was er nauwelijks werk te vinden, zodoende was de keuze snel gemaakt. Nauwelijks een half jaar later maakte Sara de overstap naar België, om dezelfde redenen. Als klinisch psycholoog was de zoektocht naar werk in Portugal quasi onmogelijk.

Hun ogen vielen op Waregem, waar ze onze taal machtig werden dankzij avondonderwijs en de vele sociale contacten. Burenfeestjes pikken ze altijd mee, eerst in de Zeswegenstraat (nu Muizelstraat), dan in de Galgestraat en sinds een aantal maanden in de Zavelberg. Dat ze sociaal aangelegd zijn, valt ook te zien op Hoplr, waar Sara de melding maakt dat hun deur altijd open staat voor de buren.

Nuno is een gedreven architect die oorspronkelijk in een architectenbureau gewerkt heeft. Sinds een aantal jaren is hij zelfstandig. Nuno heeft aan verschillende architectuurwedstrijden deelgenomen, wat hem zeker geen windeieren heeft gelegd. Zo was hij de winnaar voor het ontwerp van de OCMW-woningen in de Molenstraat en staan ook heel wat projecten voor bedrijven en particulieren op het lijstje.
Sara is klinisch psycholoog, nadat ze maar liefst 4 jaar een weekendcursus Psychotherapie in Antwerpen volgde. Sinds 2016 is ze hiervoor zelfstandig in hoofdberoep, vaak thuis en af en toe voor een groepspraktijk.

Als je bovenstaande leest, zal het je niet verbazen dat beide tortelduifjes weinig vrije tijd hebben. Nuno probeert toch af en toe te schaken bij de Waregemse club Lector & Emergo, waar hij al in de hoogste klasse speelt ! Sara zegt weinig of geen tijd te hebben voor hobby’s.

Wel trekken ze 2 tot 3 keer per jaar terug naar het zonnige Portugal om hun familie te bezoeken. Ook hun ouders komen wel eens afgezakt naar de Biest. En uiteraard wordt er zeer vaak ge(video)beld.

Sara en Nuno, welkom op de Biest !