Nieuwe bewoners in de wijk: Elise Detremmerie en Tom Acke

Noot van de redactie: dit interview werd via videogesprek afgenomen halverwege oktober

Elise en Tom wonen sinds juni 2019 op het rustige einde van een van de pijpenkoppen in de Kuipersstraat. Dit is meteen hun 1ste woning waar ze officieel in samen wonen.
Na anderhalf jaar huizen jagen, hadden ze hun oog op laten vallen op deze bungalow, die ze konden aankopen na onderhandelingen waarbij zelfs een echte huizenkenner aanwezig was.
Tom is afkomstig van Zulte en wou absoluut in Waregem wonen, omdat in deze stad meer te doen is dan in de buurgemeente.
Elise bracht haar jeugd door in het landelijke Wortegem-Petegem en was daar eigenlijk liever gebleven. Al geeft ze wel toe dat ze voor alles en nog wat naar Waregem afzakte. Zo kunnen ze hier gemakkelijk met de fiets en te voet naar de winkel. Dat kan in Wortegem uiteraard ook maar de afstand is iets groter en heuvelachtiger.
Tom en Elise hebben 2 huisdieren: kat Simba en de jonge golden retriever Nala. Aandachtige lezers zullen onmiddellijk doorhebben dat hun baasjes grote fan van de film The Lion King zijn.
Elise werkt in een kinderdagverblijf in Nederename. Tom is kok van opleiding en momenteel productontwikkelaar bij Chicken Masters in Deinze. Eenvoudig gezegd moet hij nieuwe gerechten op basis van kip uitvinden.
Beiden ervaren een zeer goede omgang met de dichte buren. Door de coronacrisis echter is het fysieke contact met de buren beperkt tot het minimum. Maar de wandelingen met Nala in de wijk en in Hof Casier zorgen er wel voor dat ze veel nieuwe bewoners leren kennen.
Tom en Elise zijn fervente Zulte Waregemsupporters. Wanneer dit videogesprek werd gevoerd, was het nog mogelijk om de thuismatchen bij te wonen, uiteraard onder strenge voorwaarden. Ze voelden zich zeker veilig in de tribune en feliciteerden Essevee met de aanpak.
Tom en Elise wonen graag op de Biest en willen het inwonersaantal over een aantal jaren verhogen. Wie weet wonen Shenzi en Timon Acke binnenkort in de Kuipersstraat ?