Kunst op het kerkplein

tekst: www.bepartexhibitions.be 

In de zomervakantie trok Tournée Congé gedurende 7 weken rond in Waregem. Ook Frank&Robbert Robbert&Frank droegen hieraan hun steentje bij en presenteerden gedurende de zomermaanden een nieuw kunstwerk in 7 verschillende wijken, waaronder de Biest.

Frank&Robbert Robbert&Frank is een multimediaal kunstenaarscollectief, werkzaam op de grens tussen beeldende kunst, theater en performance. Ze hebben een voorliefde voor ingrepen in de openbare ruimte en zoeken steevast deze dialoog op. In 2015 startten ze met de bouw van kleine houten koffers op maat van de handbagage die wordt toegelaten op het vliegtuig. Deze draagbare kunstwerken kunnen overal opgezet en geactiveerd worden. Geleidelijk aan evolueerden de koffers naar kleine houten schrijnen, die eruitzien als lege kistjes.

In het verleden versierden de kinderen uit de buurt de kistjes met tekeningen, anderen werden door de buurtbewoners gebruikt als een uitleenplatform voor boeken en kleine spulletjes, sommige schrijnen werden gebruikt als vereringsplaats of als klein tempeltje en in Venetië werden de schrijnen ingezet als een middel om met de buurt te communiceren. De kistjes zijn met andere woorden multi-inzetbaar. Ze dienen allemaal echter eenzelfde doel: iets waardevols bijdragen aan de wereld.
De toevallige passant wordt uitgenodigd om het kistje te activeren. Dat kan op verschillende manieren en iedereen is volledig vrij in hoe hij of zij hiermee in dialoog wenst te gaan.

Het kistje bevindt zich op de parking kerkplein t.h.v. de school naast de affichekast.
Maakte je een foto van je creatieve ingreep bij het werk van Robbert&Frank Frank&Robbert ? Stuur deze op naar info@be-part.be en redactie@biesteneirke.be !