Kinderen helpen mee met de bouw van een wilgentunnel

Op woensdag 27 november werden de kinderen van de wijk en de opvang uitgenodigd om mee te helpen bouwen aan een wilgentunnel.  De groendienst van de stad begon ’s morgens al met de voorbereidende werken.  Vanaf 14 uur mochten de kinderen een handje komen toesteken.

Het werd een gezellige, koude en natte namiddag, maar dat kon de pret niet bederven.  Het was een hele opdracht om de juiste wilgentakken van onder de grote stapel takken te zoeken en om die dan recht te zetten.

Gelukkig kregen de kids de hulp van de ervaren mannen van de groendienst, jeugdconsulent Flor en -medewerkster Alicia.  Zelfs de schepen van Jeugd Jo Neirynck nam een schop in de hand.

De takken werden in de grond gestopt, geplooid en vastgebonden.  De wilgentunnel kreeg zijn vorm !

Iedereen was tevreden met het resultaat en de afloop werd in de opvang gevierd met een warme choco en warme wafel.

Ondertussen is de lokale Arc de Triomphe al een bron van fantasie geweest voor de kinderen die naar het speelplein kwamen: de tunnel is naargelang het spel een voetbaldoel, verstopplaats, een kamp of huis geworden.  Een kind wou er zelfs lichtjes in hangen om er een  tunnelfeest te geven.

De tunnel is te bewonderen op het speelpleintje van de Biest tussen de school en de Roose. Dank aan al de mensen die dit mogelijk gemaakt hebben. De kinderen zullen er veel plezier aan beleven !

 

Wiegel waggel wilgentak

met vele takken maken wij een dak

 

Vele takjes aan elkaar vast,

een boog met een mast !

 

Meer foto’s zien ?  Kijk op de middenpagina of www.biesteneirke.be/fotos