Kerstloop op de Biest – zondag 1 december

Omdat voor het grootste gedeelte van de atleten deelnemen belangrijker was dan winnen hebben we geen nieuws over de winnaars, maar enkel over deelnemers die in het aangename weertje hun wedstrijd liepen.  Van klein naar groot.

Raùl Vanwynsberghe is 5 jaar en liep 250 m

Hij gaat naar school op de Biest. Voor de start was hij duidelijk over zijn ambitie. Hij liep om te winnen. En Raùl werd … tweede.  Op 15 meter  voor de finish werd hij in de sprint voorbijgestoken.  Maar niet getreurd: Raùl was tevreden met zijn prijs en zijn medaille en mocht ook het podium op.

Sofia Losfeld is 5 jaar en liep 250 meter

Zij woont in de Henri Lebbestraat en is een klasgenootje van Raùl.  Haar juf is Nancy. Sofia vond het leuk om mee te lopen maar vond het wel lastig. Zij mocht ook het podium op voor een verdiende 3de plaats.

 

Bruno Gaca is bijna 6 jaar en liep 500 meter

Het was zijn 1ste deelname aan de kerstloop maar hij nam wel al deel aan de scholenloop. Hij woont in de Kuipersstraat en mocht dus voor eigen publiek lopen. Bruno haalde de finish begeleid door zijn sympathieke mama die deelnemen en samen lopen heel belangrijk vindt.

Tiel Deboevere is bijna 8 jaar en liep 1000 meter

Tiel is de broer van Bente die ook deelnam. Hij woont in de Boeversstraat en gaat ook naar school op de Biest. Het was reeds zijn 4de deelname en hij werd 4de.  Volgend jaar zou hij graag op het podium staan.

 

 

Bente Deboevere is 9 jaar en liep 1000 meter

Bente woont en gaat naar school op de Biest. Vroeger was ze lid van een atletiekclub maar speelt nu handbal. Ze nam al 4 keer deel aan de kerstloop en werd 2de, ze ontving een mooie medaille. Ze vond het heel leuk om mee te lopen maar het was lastig.

 

Sem Schotte is 10 jaar en liep 1000 meter

Als Biestenaar was het pas zijn eerste deelname aan de kerstloop. Vroeger was hij aangesloten bij een atletiekclub. Nu speelt hij voetbal. Sem was bij de rappe vertrekkers. Na een heel goede start moest hij zijn meerdere erkennen in de leden van een Brugse atletiekclub die het volledige podium inpalmden.

 

Stefanie Ketels is 46 jaar en liep 4,3 km

Zij woont in de Hoefijzerstraat (Peirdenwijk). Zij is een vrije loopster en traint 2 keer per week. Ook doet ze nog aan spinning. Een sportieve dame dus. Ze vindt het een tof parcours , het is dichtbij en ze loopt jaarlijks mee. Per jaar neemt ze deel aan een 20-tal loopwedstrijden.

Glenn Callens is 36 jaar en liep 9,7 km

Hij woont in Dadizele, zijn werkgever is Matcars; één van de sponsors van deze kerstloop. Het is zijn 1ste deelname. Hij traint 2 à 3 keer per week bij atletiekclub Dapalo Dadizele.

 

 

Meer foto’s zien ?  Kijk op de middenpagina of www.biesteneirke.be/fotos