Karen & Christophe: “Lockdown was geen vakantie”

tekst: Rik Verhaeghe

Karen Busschaert en Christophe Tijtgat zijn de ouders van Alyannah en Alejandro. Alyannah zit in het 1ste leerjaar en mag (hoera !) terug naar school. Alejandro zit in het 3de leerjaar en moet (oh nee !) nog een tijdje thuis blijven.

Hoe hebben jullie de lockdown ervaren ?
Karen: “Christophe werkt als slager in AD Delhaize in Anzegem, zodoende is hij de ganse periode aan de slag gebleven. Ik werk bij Kids&Us op de Zuidboulevard. Gezien deze taalschool meegaat met het onderwijs, ben ik dus al de ganse periode economisch werkloos.
De kinderen ervaarden de lockdown zeker niet als vakantie: de speelpleintjes waren dicht, je kon niet zwemmen of naar de bib gaan, geen vriendjes opzoeken,… We hebben wel veel gewandeld (op berenjacht of op zoek naar Gorbie) en gefietst. Het weer zat gelukkig mee.”

Jullie hebben 2 kinderen waarvan 1 terug naar school mag, de andere moet nog even geduld hebben…
Ja en dat is niet leuk. Alejandro moet – tot zijn grote frustratie – nog even in zijn kot blijven, terwijl zijn zus wél naar school mag. Hij mist uiteraard zijn vrienden op school, maar evengoed de interactie met juf Peet. Hoedje af voor de juf, die goed haar best doet via preteaching !

Hoe kijkt Alyannah terug naar die eerste schooldag in het nieuwe normaal ?
Bijzonder goed. Haar klas werd verdeeld in 2 groepjes: de giraffen en de olifanten. De giraffen gaan op maandag en donderdag naar de klas. De olifantjes, waartoe onze dochter behoort, op dinsdag en vrijdag.

Is het gemakkelijk om de richtlijnen op te volgen ?
Het handen wassen en afstand houden is al een aantal weken een gewoonte geworden, dat is geen probleem. Het personeel neemt ook de temperatuur van de kinderen vóór aanvang van de lessen en neemt nog veel andere maatregelen. Hierdoor is de school superveilig en dat is een hele geruststelling voor de ouders. Juf Carolien draagt een gelaatsscherm, wat beter overkomt dan een mondmasker. Op die manier komen uitdrukkingen overigens beter tot hun recht. De juf had op voorhand via Zoom al uitgelegd hoe de handjes te wassen, hoe de temperatuur wordt gemeten, enz. Dit werkt uiteraard ook drempelverlagend.

Een gedachte over “Karen & Christophe: “Lockdown was geen vakantie”

  • 28 mei 2020 om 18:34
    Permalink

    Mooie geschreven Rik!!👍👍

Reacties zijn gesloten.