Julie Stockman behaalt 1ste zege !

Tekst: Koen Christiaens

Op zondag 6 augustus mocht wielrenster Julie Stockman in Zingem op het ereschavotje. De dames-juniore uit de Stijn Streuvelsstraat boekte hiermee een allereerste overwinning en verwees de Nederlandse Cathalijne Hoolwerf en Marjon Claus naar de dichtste ereplaatsen.

Hoe kwam die zege tot stand, Julie ?
We kwamen aan de start met 55 rensters, waarvan 31 juniores, want ook de nieuwelingen namen deel. Er waren gedurende de wedstrijd veel ontsnappingen. Het was een vlak parcours maar er stond die dag veel wind. Ik kon steeds attent voorin koersen. Finaal kwam het tot een spurt met een uitgedund peloton. Ik ging de spurt aan de laatste 200 meter en niemand raakte me nog voorbij.

Op het einde van dit seizoen houden de Tieltse renners na 11 jaar wielersponsoring ermee op. Heb je al een nieuwe ploeg voor het volgende seizoen ?
Nog niet, maar er rest me wel nog wat tijd. Ik maak me daarover nog geen zorgen.

Bovendien zullen de teams – die met een damesploeg uitpakken – wel interesse tonen om een opkomend talent als Julie Stockman in de toekomst in hun rangen te hebben !

Ook de broers van Julie, Abram en Michiel Stockman lieten zich ferm opmerken tijdens de Ronde van Namen. In de eindstand eindigde Abram 9de en Michiel 14de. Ook tijdens het BK in Stabroek was een hoofdrol weggelegd: Abram werd 6de en Michiel 16de. Recenter namen ze deel aan de profkoersen in Heusden, Leuven (Abram werd 2x 19de) en Overijse.