Het coronavirus nekt ook de Waregemse Gordel

De Nationale Veiligheidsraad heeft op 15 april bepaald dat massa-evenementen niet mogen doorgaan tot 31 augustus. Waarschijnlijk valt de Waregemse Gordel niet onder de noemer “massa-evenement” en kan de organisatie nog enigszins doorgaan. We willen echter die beslissing (die eerst zou genomen worden op de Veiligheidsraad van 24 april, maar toch verdaagd werd naar eind mei) niet afwachten en daarom heeft het bestuur beslist om de editie 2020, gepland op zondag 12 juli, niet te laten plaatsvinden. De Waregemse Gordel wordt ook niet later op het jaar georganiseerd. De 19de editie zal dus plaatsvinden op zondag 11 juli 2021.

Mocht het evenement tóch plaatsvinden, dan vrezen we voor een sterk verminderde opkomst (zowel qua deelnemers als medewerkers). Bovendien zijn de afstandsregels nog enkele maanden van tel. Een gezellige stopplaats maken, de inschrijvingen of bar bemannen of op het gemak een drankje nuttigen met een paar honderd mensen om je heen lijkt ons dan ook niet aangewezen. We streven naar een gezellig én gezond evenement voor iedereen, zowel deelnemer, bezoeker als medewerker. Met de huidige – terechte – maatregelen lijkt dit ons moeilijk haalbaar.

Momenteel kunnen kinderen op zoek naar Gorbie, een zoektocht van bijna anderhalve kilometer met eenvoudige opdrachten in de wijk Biest in Waregem. De start van deze zoektocht is aan het stedelijk ontmoetingscentrum De Roose. De schatkaart en het deelnameformulier vind je op de Facebookpagina van de Waregemse Gordel en op www.waregemsegordel.be.
Verder wens ik jou en jouw dierbaren een goede gezondheid !

Rik Verhaeghe
Namens het bestuur van vzw Waregemse Gordel