Hannah Mahieu fietste haar allereerste wedstrijd op de Biest

Na afloop van de individuele tijdrit voor recreanten op de Memorial Igor Decraene, had ik een gesprekje met de 19-jarige Waregemse Hannah Mahieu.

Hannah woont op een boogscheut van de Biest, aan de rand van Nieuwenhove. De liefde voor de koersfiets is pas enkele maanden geleden ontstaan tijdens (en dankzij) de lockdown.

Hannah, was je altijd al sportief ?
Tot vorig jaar heb ik aan competitie zwemmen gedaan. Een schouderblessure heeft ervoor gezorgd dat ik hier na 12 jaar mee moest stoppen. Door de 2de lockdown begin dit jaar kon ik me eigenlijk maar weinig sportief bezighouden en heb ik mij in februari een koersfiets gekocht.

Hoe vaak train je ?
In de vakantie was dat toch bijna dagelijks. Per week stond er toch een goeie 400 km op de teller. Uiteraard is dat ook afhankelijk van het weer en de zin. Meestal ga ik fietsen in de Vlaamse Ardennen of net ten zuiden ervan, bij de Waalse buren.

Ben je aangesloten bij een wielerclub ?
Ik zit nog niet bij een officiële koersploeg, de club waarmee ik rij zijn de wielertoeristen KSV Deerlijk, waarmee ik vaak op zondag ga rijden. De overige dagen train ik meestal alleen of soms met een vriend.

Ben je tevreden met jouw resultaat vandaag ?
Wel, ik had gehoopt minstens 32 km/uur te halen. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik te lezen kreeg dat ik het parcours van 10,6 km aan een gemiddelde van 34,44 km/uur heb gefietst. Na 18’27” bolde ik dan ook voldaan over de aankomststreep.
Het is jouw eerste deelname aan een wedstrijd. Hoe is jouw kijk erop ?
De organisatie van de Memorial Igor Decraene is top ! Alles was goed geregeld op voorhand, ik werd voldoende gebrieft. Ook het parcours stond tijdig online en dat was een pluspunt voor mij. Zo heb ik het parcours maar liefst 3x op voorhand gefietst: 1x alleen, 1x met de wielertoeristen en 1x met een vriend die me vooral geleerd heeft snelheid te maken en bochten juist in te schatten.

Aankomsttijden deelnemende Biestenaars – recreanten duo’s:

3 Bouwfirma Deleersnyder 14:32 43,74 km/u gemiddeld
12 Birger en Thijs 16:30 38,53 km/u gemiddeld
14 Team Koen en Michael 16:42 38,07 km/u gemiddeld
15 Pluimvee Vanneste 16:46 37,90 km/u gemiddeld
27 Tuinen Dewulf 18:47 33,85 km/u gemiddeld