Grootoudersontbijt Biestschool

tekst : Sofie Deboosere

 

Grootouders staan garant voor een dikke knuffel, een luisterend oor, een zachte schoot, heerlijke verwennerijen, troostend woord en vooral voor onvoorwaardelijke liefde voor hun kleinkind.

 

De jaarlijkse traditie van de Biestschool is het grootoudersfeest met dit jaar een ontbijt op het menu. Talrijke grootouders van onze kleuters sloegen de uitnodiging voor een ontbijt met hun kleinkind niet af. Donderdag 15 november kwamen de oma’s, opa’s, mamies, papies, bobonnes, vakes, moekes, bommies, bompies… naar de kerk die omgetoverd werd tot een ontbijtzaal vol lekkers. De grootouders en de kleuters werden verwend met koffie, pistolets, koffiekoeken, fruitsap, melk, chocomelk, chocolaatjes, kaas, confituur, chocopasta,…. en natuurlijk met dansjes, liedjes, knuffels en zoentjes van hun kleinkind.  Na het ontbijt was er tijd om het eten te laten zakken met een gezelschapsspel.

Dankzij de helpende handen en onze kleuterleidsters, zagen we stralende grootouders en huppelende kleinkinderen rond 10.30 uur  lachend de zaal met een vol buikje verlaten.