Geslaagde 19de editie Burenfeest wijk De Korenbloem

tekst: Bart Kindt

Sinds de zomer zijn we gestart met een vernieuwde werking binnen het bestuur. Onze after-holidays-drink in augustus was meteen een geslaagde (nieuwe) activiteit.
Daarna ging onze ploeg op pad om sponsors te zoeken en werd het 19de burenfeest op de rails gezet. De kaartliefhebbers konden op 25 november vanaf 14 uur terecht in ’t Jeugdcentrum om te manillen voor droge worsten. Daarna gingen de deuren van de feestzaal open ! Het wijkbestuur zorgde als verrassing voor gratis aperitief. Feestarchitect Partymmo verzorgde een schitterend en heerlijk buffet Peirdewijk: pasta met zeevruchten en kreeftenroomsaus, varkenswangetjes met frietjes en een plukje tuinkers met snoeptomaat en steak tartaar met krielaardappeltjes en provençaalse kruiden. Er was voor elk wat wils… en de buren zagen dat het goed was en ze genoten van deze maaltijd.
De bakkers en patissiers van dienst waren gewoontegetrouw onze eigen wijkbewoners. We kregen een dessertbuffet om U tegen te zeggen. Iedereen kon smullen en genieten van een schitterend nagerecht met een heerlijk kopje koffie.
Na de maaltijd was er de ondertussen befaamde jaarlijkse wedstrijd. Neen, dit jaar geen hespenweging, maar nog veel moeilijker: “Hoeveel kroonkurkjes zitten in de pot …én …wat is het gewicht van de pot ?”. Iedereen heeft met plezier deelgenomen, want er waren voor 500 euro prijzen te winnen. Jean en Mildred Vander Rasieren gingen naar huis met de hoofdprijs en kunnen binnenkort even van de grond gaan met een warmeluchtballon.
De bar bleef nog open tot in de late uurtjes en alle buren gingen tevreden naar huis.
Dank aan alle aanwezigen en vooral dank aan alle bestuursleden en helpers die dit feest mogelijk maakten.

In 2018 : 20 jaar feesten in Wijk De Korenbloem
De brainstorm is begonnen, we maken er iets moois van.
Volg onze activiteiten via onze (besloten) Facebook-groep: https://www.facebook.com/groups/wijkdekorenbloem/
Save the date@korenbloem :
Nieuwjaars-apero voor bewoners Wijk De Korenbloem op vrijdag 5 januari om 19 uur in ’t Jeugdcentrum.
Nieuwjaarsdrink aangeboden door het stadsbestuur op zondag 7 januari om 11 uur in SOB De Roose.
After-congé-drink op vrijdag 17 augustus om 18 uur in ’t Jeugdcentrum
20 jaar feesten Wijk de Korenbloem … meer nieuws volgt !!