Fiets en wandel mee op het parcours van het BK Wielrennen

Zoals je eerder in ’t Biesteneirke kon lezen, werd het evenement Waregemse Gordel begraven. Echter is de gelijknamige vzw springlevend. Een 1ste activiteit komt er binnenkort aan. Voorzitter Rik Verhaeghe licht toe.
“Begin dit jaar vroeg de organisatie achter het BK Wielrennen (de tijdelijke vzw Waregem Sportief) mij of de Waregemse Gordel een fietstocht voor recreanten, voornamelijk op het parcours, kon organiseren. Deze fietshappening, een mini-versie van de Gordel zo je wil, zou plaatsvinden op zaterdag 19 juni, de dag vóór de profrenners elkaar betwisten. Zou, want corona zorgt nog altijd voor gewijzigde plannen. Gesterkt door het succes van de corona-editie van de Waregemse Gordel vorig jaar – er kwamen bijna 1 000 deelnemers opdagen tijdens de 12-daagse – hebben we eind april dan beslist om de wandel- en fietstochten publiek te maken van 5 juni tot 31 juli. Zo kan iedereen deelnemen op het tijdstip dat hem het best past, uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.”

Wie wenst deel te nemen, heeft de keuze uit 2 fietstochten: De Briek Schotteronde is een grotendeels vlakke fietsrit van 22 km en uitgepijld met zwarte pijlen. Deze tocht passeert in alle Waregemse deelgemeenten.
De grote finaleronde is een iets pittiger tochtje van 15 km, volledig uitgepijld met rode pijlen. Er is een kasseistrook (Herlegemstraat Kruisem), iets verderop gevolgd door de korte helling Holstraat (Nokere).
De kleine finaleronde is een wandeltocht van 8 km. Hiervoor volgt u de gele pijlen. U passeert de Karmelberg, het hoogste punt van Waregem.

Op iedere route zal u 3 tot 5 foto’s van ex-Belgisch kampioenen tegenkomen. Bij iedere foto kunt u uitleg over de renner in kwestie lezen. Noteer bij iedere wielrenner zijn of haar voor- en familienaam. Indien u de juiste naam invult, ontdekt u een aantal letters waarmee u de naam van een gemeente kunt vinden waar het BK Wielrennen in een van de afgelopen jaren plaatsvond.

“Alle routes starten en eindigen op het Boekenplein, daar vindt u ook de brievenbus om uw deelnameformulier in te deponeren. Let wel: er is geen stopplaats, geen verzekering, geen technische en medische bijstand onderweg ! Hou u aan de verkeersregels en wettelijke coronamaatregelen op het moment van deelname. Nog een weetje: deelnemen is uiteraard niet mogelijk op zondag 20 juni, maar wie daags ervoor zijn beste beentje voorzet, kan in primeur onder de aankomstboog door fietsen ! De deelname is gratis, deelnameformulieren kan je downloaden en zelf printen via de website www.waregemsegordel.be.”, zo besluit Rik Verhaeghe.

Meer info: www.waregemsegordel.be, scan de QR-code of 0486 53 41 75.

Belangrijke opmerking: nadat ’t Biesteneirke in druk was, werd door de organisatie beslist dat – omwille van veiligheidsredenen – de doortocht onder de aankomstboog op zaterdag 19 juni NIET kan plaatsvinden.  Het parcours wordt licht omgeleid die dag !