Feest op school: Circus Picolini/Kindwijs

Op zaterdag 7 maart vond het schoolfeest op de Biest plaats. En niet zomaar een schoolfeest: er werd een heuse circustent op het Kerkplein neergeplant en alle leerlingen waren dé sterren van deze dag.
Veel vrije tijd nu iedereen in zijn kot moet blijven, dus de kinderen maakten speciaal voor ’t Biesteneirke een tekening over hun wedervaren. Wie het liever vertelde, kon op de hulp van mama of papa rekenen. Of schreef zelf over het Circus Picolini.Lune is een meisje van 6 jaar en zit in het 1ste leerjaar bij juf Carolien. Lune tekent en knutselt graag. Haar circusact was van de Dance Monkeys, de act met het lint. Lune was super fier en vond het een heel leuke ervaring.


Hallo allemaal ,
Mijn naam is Emma Bossu yt en dit is mijn eerste schooljaar op deze school. Ik zit bij juffie in de 3de kleuterklas .
Wat ben ik blij om op deze school te zijn want wij doen heel veel leuke dingen en een daarvan was circus Picolini, super leuk .
Al weken op voorhand keek ik uit naar deze dag want ik mocht bovenaan de menselijke piramide staan , dit was zo cool om samen met de vriendjes voor zoveel mensen onze kunstjes te tonen !
Papa en mama: “Dit was het mooiste schoolfeest dat we al hebben gezien ,wij zijn super blij dat onze dochter Emma op deze school is mogen komen. Proficiat aan alle leerlingen, juffen, meesters, meneer de directeur en circus Picolini voor deze dag om nooit te vergeten !”
Dikke knuffel
Emma (3de kleuterklas) – foto: VBS Biest


Louise (4de leerjaar) en Arthur (2de leerjaar) Vander Schelden
Zaterdag 7 maart was een belangrijke dag voor de Biestschool. We hebben er allemaal naar uitgekeken en eindelijk was het zover: het schoolfeest.
Maandenlang oefenden we voor het circus. Op maandag stond de circustent van Dennis er al. Het 5e en 6e leerjaar mocht helpen de circustent in te richten. Het circus heet: Circus Picolini. Iedereen van onze school mocht iets doen: flowersticks, evenwicht, jongleren, diabolo… Zelfs alle kleuters en peuters deden mee. Ze dansten of deden een paar trucjes. Jongleren kon ik al. Daarom koos ik ervoor op de bal met de flowersticks te staan. Op het einde van elke voorstelling kwam heel de school in de tent om te zwaaien naar het publiek en riepen we: `Tschüss Picolini!´ Er waren twee voorstellingen met elk 450 mensen, 900 mensen in totaal dus! Achteraf na de voorstelling kon je ook circusmateriaal kopen van Dennis. Thuis kan ik dus nu verder trucjes oefenen met de flowersticks. Je kon ook een suikerspin of popcorn eten met een drankje.
Het was superleuk om daar in die tent vooraan te mogen staan. Dit is een herinnering om nooit te vergeten.
Andreas Buysse (6de leerjaar)


Graag leg ik jullie uit waarom circus Picolini een kindwijs circus was.
KWALITEIT: Het was een echte circustent en een hele mooie voorstelling.
DYNAMIEK: Heel de school was betrokken, van de peuters tot het lager. We waren één school.
SAMEN: Iedereen deed mee met het circus en beleefde veel plezier. We leerden samenwerken met andere leerjaren.
DOEN : We oefenden maanden voor ons trucje.
WELBEVINDEN: Iedereen kon zijn eigen trucje kiezen waar hij/zij zich goed bij voelde.
WIJS: We leerden doorzetten als ons trucje niet onmiddellijk lukte.
RESPECT: We hadden respect voor elkaars trucjes en voor de circusfamilie die ons veel bijleerde.

tekst: Zhansaya Vanoutryve

De mama van Vic (3de kleuterklas) stuurde
deze foto van een superblije zoon die op de dag van het schoolfeest 6 jaar geworden is ! Wat een leuke verrassing dat hij nog even vooraan mocht komen en de ganse tent hem een mega gelukkige verjaardag wenste met heel veel handjes !
En dit was nog niet genoeg want ook van zijn juffie kreeg hij een verrassing, een hele leuke ballon in de vorm van een circustent ! De max op zijn verjaardag !!!