Evenement Waregemse Gordel houdt ermee op

Na de annulatie van het evenement vorig jaar, zal er ook dit jaar geen Waregemse Gordel zijn. Wie veronderstelt dat de Waregemse Gordel ooit nog terugkomt, zal bedrogen uitkomen. De 18de editie (op zondag 14 juli 2019) was dan ook meteen de laatste.

“Ik was sowieso van plan om de fiets- en wandeldag in schoonheid te eindigen met de 20ste editie, wat normaal deze zomer zou geweest zijn,” aldus voorzitter van de gelijknamige vzw Rik Verhaeghe. “Helaas heeft het coronavirus er anders over beslist. Vorige zomer hadden we een alternatieve editie waarop – gespreid over 12 dagen – zo’n 1 000 personen hebben aan deelgenomen. Gesterkt door dit succes, hebben we binnen ons bestuur beslist om meerdere kleine (al dan niet meerdaagse) evenementjes te organiseren. Of toch activiteiten waar geen dagen voorbereiding aan voorafgaat en waar minder vrijwilligers nodig zijn. Wie op de Gordeldag zelf komt sporten, beseft vaak niet dat we met een beperkte ploeg al van vrijdagmorgen aan het werk zijn. En het vrijwillige werk houdt pas op op maandagavond.”

Ook de blijvende onzekerheid omtrent de evenementenzomer van 2021 doet de vzw de handdoek in de ring gooien. “De Waregemse Gordel organiseren met mondmaskers, een beperkt aantal deelnemers of bussen ontsmettingsgel, dat zag niemand van het bestuur zitten. Bovendien was de vrees er dat het event op het laatste moment kon geannuleerd worden, wat maanden voorbereiding teniet zou doen.”

De vzw Waregemse Gordel wordt niet opgedoekt. Zo blijft de wandelclub zeker bestaan en kan je dit jaar extra voordelig aansluiten.
“Op zondag 25 april nemen we als club deel aan Vlaanderen wandelt lokaal. Meer dan 100 wandelclubs zorgen elk voor een aantal lokale wandelingen, zodat de vele duizenden wandelaars goed verspreid hun favoriete sport coronaproof kunnen beoefenen.
Van 7 tot 15 uur kun je vertrekken voor een wandeling van 6 of 12 km. De start is voorzien aan Biblab, de oude bib van Waregem in de Schakelstraat. Bij voorkeur vooraf inschrijven op www.waregemsegordel.be vanaf begin april. Bovendien voorzien we een verrassing voor iedere deelnemer.

Naar aanleiding van het BK Wielrennen in Waregem, heeft de organisatie ons gecontacteerd om op zaterdag 19 juni een familiefiets- en wandeltocht uit te stippelen. De fietsers volgen grotendeels het parcours van de profrenners, de wandelaars nemen een stuk van de finaleronde voor hun rekening. Ook de echte fietsers kunnen de finaleronde er nog bij nemen. Beide passeren daarbij een aantal hotspots (fandorpen, tribunes, aankomstlijn,…). Iedere deelnemer kan zich dus voor 1 dag kampioen wanen. De opbrengst van dit initiatief gaat naar Hope for the Children, het oorspronkelijke goede doel van de 19de Waregemse Gordel. En zo is de cirkel rond.”

 

Voorzitter Rik Verhaeghe wenst nog nadrukkelijk de vrijwilligers en sponsors te danken voor de jarenlange samenwerking. Hij heeft nog wel wat ideeën voor de brede bevolking in zijn hoofd, maar zal dit ten gepaste tijde communiceren.