Enkel winnaars na de 16de Waregemse Gordel

tekst: Rik Verhaeghe – foto’s: Jolien De Keyzer

Op zondag 9 juli vond de 16de Waregemse Gordel plaats.

“Dit jaarlijkse fiets- en wandelevenement klokte af op 2 227 deelnemers. Dankzij de ideale weersomstandigheden was ook deze editie een succes. De nieuwe locatie – het Boekenplein aan de Zuidboulevard – kon op veel bijval rekenen.” aldus voorzitter Rik Verhaeghe.

Nagenoeg alle vrijwilligers kwamen opdagen voor het bedankingsetentje, dat plaatsvond op vrijdag 8 september in het sob De Roose in Waregem. De avond werd geopend met de nodige dankwoorden. Eerst werd Judie Verhelst in de bloemetjes gezet. Zij studeerde grafische en digitale media aan de Arteveldehogeschool in Gent en ontwierp – in functie van haar bachelorproef – het logo, de huisstijl en alle bijhorende toepassingen.

Via de Facebookpagina en op zondag 9 juli werd een wedstrijd georganiseerd wie de leukste naam voor de bij kon verzinnen. Er kwamen 148 voorstellen binnen. Alle vrijwillige medewerkers konden uit de voorstellen hun favoriete naam uitkiezen. Beau De Dapper had de originele naam Gorbie in gedachten en was zichtbaar tevreden met de bijenknuffel die haar die avond overhandigd werd.

Het hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de cheque aan het goede doel, vzw Ten Anker in Waregem. De vzw biedt rechtstreeks toegankelijke hulp aan personen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking, die wonen in de regio Waregem. Zo worden verschillende woonvormen aangeboden, evenals aangepast werk in een beschutte werkplaats en is er een activiteitencentrum.

Een aantal medewerkers van vzw Ten Anker waren aanwezig op het feestje. Ondervoorzitter van de raad van bestuur Gerda Van Ryckeghem en sociaal werkster Greet Ameye kwamen de cheque van 5 000 euro in ontvangst nemen. Eerder was er een brainstorm met de bewoners waarvoor de centen zouden gebruikt worden, maar dergelijk bedrag overstijgt zeker hun verwachtingen. Gerda voegde er nog aan toe dat een aantal gekoesterde dromen nu kunnen gerealiseerd worden.

Niets dan blije gezichten dus ! De 17de editie gaat door op zondag 8 juli 2018 op het Boekenplein.

Meer info en foto’s: www.waregemsegordel.be – ook op Facebook en Twitter