Emiel-Henri en Ella-Elise in Amerika

Emiel-Henri en Ella-Elise De Bruyne zijn 2 kinderen die tot vorig schooljaar les volgden in de Sint-Jozefschool. Hun mama en papa zijn om professionele redenen naar Amerika verhuisd. Maar ook in de Verenigde Staten zijn de schoolpoorten sinds een aantal weken terug open.
De school ontving van beide kinderen een brief uit Amerika en wij stuurden een brief terug. In het vorig Biesteneirke kon je de brief van Emiel-Henri lezen. Deze maand komt zijn zus Ella-Elise aan bod en in het decembernummer kun je het antwoord van de 4de klas lezen.

Dag iedereen,
Hoe gaat het met jullie?  Met mij gaat alles goed. Ondertussen zit ik 4 weken op mijn nieuwe Amerikaanse school. Het is hier zeer leuk, maar ik mis jullie.

Graag wil ik jullie wat vertellen over mijn nieuwe school. Wij wisselen vaak van klas. Iedere dag heb ik Wiskunde, Lezen en Schrijven. Daarnaast heb ik iedere 7 dagen, 1 van de onderstaande lessen:

 1. Art (knutselen en tekenen)
  2. PBL (samen al lerend oplossingen zoeken)
  3. STEM (Sience Technology, Engineering & Mathematics)
  4. Guidance (studie uurtje)
  5. PE (sporten)
  6. Music
  7. PE ( sporten)

Dit zijn mijn nieuwe klasgenootjes. Ik heb 2 juffrouwen, Mrs. Anderson & Mrs. White. Van Mrs. Anderson krijg ik lezen & schrijven en van Mrs. White krijg ik Wiskunde & Wetenschappen

In het midden van onze school vind je het Media Center. Dit is een grote bibliotheek, vol met boeken en computers. Hier mag ik altijd naar toe gaan indien ik iets wil gaan opzoeken voor mijn taakjes. We lezen ook veel boekjes en kunnen hiermee punten verzamelen. Na ieder gelezen boekje dien ik over het boek een paar vragen te beantwoorden op de computer. Indien ik alle vragen juist beantwoord, krijg ik punten. Als beloning mogen de leerlingen die veel lezen gaan bowlen op het einde van het schooljaar.

Andere kindjes gaan met de bus naar school. De schoolbus pikt je op aan je huis . Zodra de bus op de weg stopt, beginnen zijn rode lichtjes te flikkeren en gaat het stopbord omlaag. Alle auto’s in beide richtingen moeten dan stoppen totdat de kindjes veilig in de bus zitten.

Ik word ‘s ochtends door mama naar school gebracht (7u30).  Papa haalt me op. Alle auto’s moeten mooi aanschuiven. Ze vormen aan school telkens een rij van 8 auto’s. De juffrouwen staan klaar om de autodeur voor ons te openen. Wij springen er dan uit en mama rijdt verder. De school is om 14u30 gedaan.
Papa staat dan ook weer aan te schuiven met zijn auto. Iedere auto heeft een nummer. Wij hebben nummer 48. 1 persoon roept de auto nummers af in een megafoon en zegt bij welke kleur we moeten gaan staan op de stoep. Ik ga samen met mijn broer op de kleur staan en dan stopt papa bij deze kleur. De juffrouw doet dan weer de deur voor ons open en wij springen terug in de auto.

Ik hoop dat jullie mij ook terug schrijven. Ik ben heel nieuwsgierig hoe het is in jullie nieuwe klas. Jullie mogen me ook altijd ‘s avonds na
school skypen 😉


Tot snel!
Ella-Elise