Emiel-Henri en Ella-Elise in Amerika

Emiel-Henri en Ella-Elise De Bruyne zijn 2 kinderen die tot vorig schooljaar les volgden in de Sint-Jozefschool. Hun mama en papa zijn om professionele redenen naar Amerika verhuisd. Maar ook in de Verenigde Staten zijn de schoolpoorten sinds een aantal weken terug open.
De school ontving van beide kinderen een brief uit Amerika en wij stuurden een brief terug. In de vorige Biesteneirkes kon je de brieven van Emiel-Henri en Ella-Elise lezen. Deze maand kun je het antwoord van de 4de klas lezen. Noot van de redactie: de brieven werden ons in het begin van dit schooljaar bezorgd

Dag Ella-Elise,
Vooreerst willen wij jou bedanken voor de uitgebreide, verzorgde powerpointpresentatie over jouw beleving in jouw nieuwe school met een nieuwe uitdaging. En dan nog wel… Amerika!
De school is bijna 2 weken bezig en we leren al veel bij. Tot aan de herfstvakantie zitten we in rijen in de klas. In die tijd maken we kennis met ‘coöperatief leren’ om nog meer en beter te leren samenwerken. Na de krokusvakantie zullen onze banken in groepen staan, omdat we vanaf dan geregeld groepsopdrachten hebben. Bijvoorbeeld een powerpoint maken over een Belgische provincie.
Hier enkele sfeerbeelden van een coöperatieve werkvorm tijdens een taalles:

Ken je de ‘daily mile’ ?
Bijna elke dag proberen we 15 minuten extra te sporten door 1 mijl te lopen in en rond de school. 1 Mijl is 1,6 km en dat vraagt al een serieuze inspanning, doorzetting en uithouding. Het is in elk geval een uitdaging en bovendien gezond om ons fit te houden en aandachtig de lessen kunnen meevolgen !
Achteraf is het héél belangrijk dat we voldoende en juist stretchen. Juf Sylvie leert ons dat op de juiste manier. Hier zie je ons
tijdens de laatste rondjes met de bijhorende stretchoefeningen:

Zoals je weet is onze juf heel muzikaal. Wij zullen dus veel zingen, maar ook eens een toneelstuk mogen spelen,… Heel veel muzische leuke opdrachten !
Onze eerste knutselopdracht is werken met klei. Later zullen we onze beeldjes schilderen. Juf stelt dan een kunstenaar voor en dan kruipen wij in de huid van die kunstenaar om zijn techniek uit te proberen. De eerste techniek die we leren kennen is ‘pointillisme’. Dat zijn allemaal kleine puntjes heel dicht bij elkaar en met verschillende kleuren. Opnieuw een uitdaging voor ons… en dan nog met een héél dun penseel ! Hier zijn we volop de klei aan het kneden om zo ons beeldje te creëren:


We zijn nu met 22 leerlingen in de klas. Vanaf de eerste schooldag dachten we aan jou hoe je het doet op school in Amerika. Zo te zien op de foto’s heb je je goed aangepast.
We hopen nog iets van jou te lezen en te zien (via foto’s) iets later dit schooljaar.
Veel groeten, Juf Sylvie en het vierde leerjaar