Don Boscoschool start het schooljaar met nieuwe gezichten

1 september 2021 was niet alleen voor sommige kinderen een opmerkelijke datum. Ook een aantal leerkrachten stapten op de eerste dag van de herfstmaand een nieuwe schoolpoort binnen.

Mijn naam is Haze Pauwels. Ik ben 23 jaar en woon in Desselgem.
In 2019 ben ik afgestudeerd als leerkracht lager onderwijs aan de Arteveldehogeschool in Gent. Ik werd tijdens mijn opleiding geboeid door de leer- en ontwikkelingsstoornissen die bij jonge kinderen in de lagere school kunnen voorkomen. Ik besloot om twee jaar verder te studeren om kinderen met deze problematieken zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Tijdens mijn verdere studies Orthopedagogie heb ik twee jaar interims gedaan voor De Wegwijzer.
In mijn vrije tijd ga ik veel wandelen met mijn hond. Andere hobby’s zijn zwemmen, breien en reizen. Tijdens het weekend ga ik graag op uitstap met mijn vriend en ook met mijn vriendinnen ga ik regelmatig weg.
Met heel veel enthousiasme kan ik vertellen dat ik klasleerkracht ben van het vijfde leerjaar B. Ik sta met heel veel liefde voor de klas en probeer de talenten van elk kind zo goed mogelijk te ontwikkelen.
Ik heb het geluk dat ik mag werken in een geweldig team dat zeer goed samenwerkt en veel steun verleent. De eerste weken van het schooljaar zijn dan ook voorbij gevlogen met een grote glimlach op ons gezicht.

Mijn naam is Jelka Labeeuw. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Arteveldehogeschool in Gent als kleuteronderwijzeres. Ik ben 28 jaar en woon samen met mijn vriend in Heule. Mijn hobby’s zijn wandelen, lopen en lezen. Tijdens het weekend of vakanties gaan we graag op reis of maken we rondritten met de moto.
Daarnaast is samen de wereld ontdekken met kinderen al 7 jaar lang mijn passie. Dit schooljaar heb ik een gevarieerde functie. In VBS Zulte en VBS Nieuwenhove mag ik 2 dagen in de week in het kleuter lesgeven. In VBS Biest-Jager mag ik ondersteuning geven in het 2de en 3de kleuter en ook in het 1ste, 2de en 3de leerjaar. Tijdens de voorbije weken ging ik samen met de klasleerkracht op zoek waar de noden van de kinderen liggen. Samen gaan we hier aan de slag om hen zo goed mogelijk verder te laten groeien.

Mijn naam is Sissy De Wintere, 23 jaar en woonachtig te Zulte. Ik ben sinds kort afgestudeerd aan de Arteveldehogeschool als leraar lager onderwijs. Daarvoor behaalde ik mijn diploma orthopedagogie aan Hogeschool Gent. Tijdens mijn studies orthopedagogie deed ik ervaring op in een residentieel behandelingscentrum voor kinderen met autisme en/of psychotische stoornissen. Heel interessant, maar de droom om leerkracht te worden bleef. Daarom besliste ik om mijn droom na te jagen en nu sta ik hier, in VBS Biest-Jager als leerkracht. Je kan mij vooral vinden op de Jager in het 2de leerjaar en als hulpjuf bij het 3de en 4de leerjaar. Op De Biest kom ik in het 4de en 6de leerjaar en help ik nog in het 2de en 5de leerjaar.
Naast mijn job ga ik heel graag hardlopen, bootcampen en wandelen. In het weekend ga ik graag eens eten of op uitstap met mijn vriend en vrienden. De reismicrobe heb ik ook te pakken, een reis naar Zuid-Afrika staat daarom bovenaan op het lijstje.
Schooljaar 2021-2022 ga ik met veel goesting, gedrevenheid en passie tegemoet. Kinderen zien glunderen, groeien en vooral zichzelf zien ontwikkelen vind ik het mooie aan deze job.

Mijn naam is Thomas Bruyneel, 22 jaar en heb dit jaar mijn diploma leerkracht lager onderwijs behaald op hogeschool Vives in Kortrijk.
Mijn vrije tijd spendeer ik vooral met mijn vriendin en door te sporten. Ik ga naar de fitness, ga boksen en geef bootcamps aan jongeren en jongvolwassenen.
Ik kan vol blijdschap melden dat ik deel mag uitmaken van het team binnen De Wegwijzer! Ik sta momenteel in het 3de leerjaar tot na de kerstvakantie en ik heb nog geen seconde getwijfeld aan mijn keuze! Het is een fantastisch schoolteam en de school geeft je écht een warm gevoel!
Het voelt super om nu eindelijk in het werkveld te staan, een beetje een eigen klas te hebben en de kinderen iedere dag iets bij te leren. Als leerkracht bij De Biest kan je er ook iedere dag bijleren, van elkaar en de leerlingen.