Dikke truiendag: op volle kracht

Beste lezers van ‘t Biesteneirke

In onze school besteden we aandacht aan het leefmilieu van nu en morgen. Eén van de middelen om de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen te verzekeren, is zuinig omspringen met energie. Om deze visie kracht bij te zetten participeerden we ook dit jaar aan Dikke Truiendag, een initiatief van het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid en met weerman Frank Deboosere als peter ! Samen met heel wat andere scholen, bedrijven, gezinnen… uit Vlaanderen en Brussel zetten we de verwarming een aantal graden lager… niet moeilijk in deze coronatijden, aangezien veel verluchten dé boodschap is om het virus uit onze school te houden. Concreet betekent dit een verlaging van de CO2-uitstoot met 7% voor die dag ! Per graad lager, besparen we zo 224 gram per leerling of leerkracht. Wij verlagen de temperatuur met 4 graden. Maar zoals reeds aangegeven in deze pandemiefase zijn we het al goed gewoon om onze klassen te verluchten en te werken bij koudere temperaturen.

Wij vroegen de ouders ook om de kinderen die dag niet met de auto naar school te brengen, maar ze gebruik te laten maken van de fiets of hen te voet naar school te laten komen. Voor elke km geeft dat een winst van 200 gram CO2.
Tussen 8 en 8.30 uur was er ook ochtendgym voorzien op de speelplaats alsook muziek en dans tijdens elke speeltijd. Ons warm houden was de boodschap.

We hadden er ook een wedstrijd aan verbonden per klas: wie heeft de meeste laagjes textiel boven elkaar aan ? Een lekker warm dekentje als prijs kon de kinderen écht bekoren. Proficiat aan alle winnaars !

Warme groeten van ons allen
directeur Eddy en team