De Sint te gast in de Biestschool

Woensdag 2 december was het zo ver. De kinderen van de Biestschool kregen het langverwachte bezoek van Sinterklaas. Bijna gooide het Coronavirus roet in het eten…
Een Sintbezoek was bijna niet mogelijk… maar dit konden de leerkrachten en de Sint toch niet laten gebeuren!
Lang zochten de leerkrachten samen met de Sint naar een oplossing. Hoe kon de Biestschool een coronaproof Sintfeest organiseren en de goedheilige man veilig ontvangen ? De oplossing kwam er en de kinderen beleefden op 2 december een topdag !
Sinterklaas kwam omwille van de Coronamaatregelen zonder Pieten maar met mondmasker naar onze school. Hij had heel wat te vertellen. Zo vertelde Sint dat hij tijdens de 1ste lockdown samen met zijn Pieten de 3 zolders van het kasteel heeft opgeruimd. Daar vonden ze een grote doos met ‘oud’ speelgoed waar de oma’s en opa’s nog mee gespeeld hebben.
Sint bracht deze doos mee voor onze kinderen. Meester Lieven, die gebombardeerd werd tot Piet mocht als eerste het speelgoed uitproberen. Daarna was het de beurt aan de kleuters en de leerlingen van het 1ste t.e.m. 3de leerjaar. Per klasbubbel speelden de kinderen met het speelgoed uit vervlogen tijden. Wat een pret!
Natuurlijk mocht een babbel met de Sint niet ontbreken. Per klas gingen de kinderen op audiëntie bij de Heilige man. Op veilige afstand was er een praatje met de Sint, zongen en dansten de kinderen,…
Op die manier beleefden de kinderen van de Biestschool een magisch Sintbezoek op school. We zijn heel blij dat onze kinderen, in dit Coronajaar, toch nog een prachtige Sintdag mochten beleven.