Biestquiz

Op vrijdag 29 maart werd onze Sint-Jozefskerk gevuld met bijna 200 verlichte geesten ter gelegenheid van de Biestquiz, georganiseerd door de Ouderraad van VBS Biest-Jager.

36 teams van ouders, leerkrachten, oud-leerkrachten en hun trawanten bonden de strijd met elkaar aan. Velen waren ambitieus, getuige teamnamen als De Stoefbuzzn, The die hards of Fantastic Five.  Anderen leken meer voor de leute deel te nemen met namen als De lichtgewichten en We doen ons best.

Jeroen Vercruysse, bekend als WTV-journalist, bezieler van WRGM1, en mede stadionomroeper van Zulte Waregem, praatte vakkundig de quiz aan elkaar, terwijl zijn echtgenote Lien Christiaens, bijgestaan door kleuterjuffen Nancy, Patsy en Sonia, de jurytafel voor haar rekening nam. Beiden zijn, naast hofleveranciers van VBS Biest met 4 schoolgaande kinderen, ook quizliefhebbers, en dat was te merken aan de quiz die ze samen maakten. Heel ingenieus in elkaar gestoken, inclusief rode draden door de antwoorden, maar van een behoorlijk hoog niveau. Leuke bijkomstigheid was dat sommige vragen ook, door middel van vooraf opgenomen video’s, gesteld werden door kindjes van de Biest.

Intussen zorgden de leden van de ouderraad ervoor dat de hongerigen gespijsd werden met lekkere croques, en de dorstigen gelaafd met gerste- en ander nat.

De overwinning bleek uiteindelijk weggelegd voor de Ite PK’tjes, die de toch behoorlijk zwaar wegende Lichtgewichten na een spannende nek-aan-nekrace achter zich konden laten. De top 3 werd vervolledigd door The Hindenburg Ground Crew.  Dankzij de vele natura sponsors kon uiteindelijk iedereen met een leuke prijs naar huis gaan, wat door de deelnemers ten zeerste werd geapprecieerd.

En het laatste hoofdbreken van de avond… dat was weggelegd voor de leden van de ouderraad die na de opkuis rond 3 uur ’s nachts probeerden alle kerkstoelen weer op de juiste plaats te zetten.