Biestenaars supporteren voor Essevee in Arnhem (3)

tekst: Kathleen Vandenbroucke

Eindelijk was het zover ! Op woensdag 1 november vertrokken Franck en Kathleen Moerman-Vandenbroucke, hun 3 zonen met hun vriendinnen richting Beekbergen op 4-daagse.
Om dan op donderdag 2 november samen met nog zo’n 1 200 Essevee-supporters naar Arnhem voor de Europa League-wedstrijd tegen Vitesse te gaan. Al van vóór de middag kleurde Arnhem rood en groen en de sfeer was opperbest. Op bijna elk terrasje in de binnenstad waren wel supporters van SV Zulte Waregem te vinden, genietend van een pintje of een warme chocomelk. Het was één groot Waregems feest ! Ook de frituur met de lekkere frietjes van Sergio Herman had succes bij de supporters.
Naargelang de avond viel en de wedstrijd naderde, gingen de supporters naar het supportersdorp om samen met de shuttlebussen af te zakken naar de GelreDome. Voor de gelegenheid was zelfs het dak van het imposante stadion van Vitesse gesloten. Dat zorgde niet alleen voor een aangename temperatuur, maar de gezangen van de Essevee-supporters weergalmden zo nog meer door het stadion.
Na de wedstrijd ging het feest uiteraard verder. Eerst met de spelers die het publiek uitgebreid kwamen groeten, maar voor sommigen ging het feest in het centrum van Arnhem nog verder tot in de vroege uurtjes.
De trip naar Arnhem was een onvergetelijke ervaring, er heerste een fantastische sfeer én Essevee nam zijn eerste drie punten in de Europa League.